/Cicle de cinema SORORITAT

Cicle de cinema SORORITAT

La sororitat és un valor vinculat al gènere femení que prové del llatí sororis, ‘germana’. Fa al·lusió a l’agermanament, la unió, la solidaritat i l’empatia que existeix entre dones. I es fa palès quan es comparteix un ideal o objectiu comú.

Ha estat un reclam i una conquesta del moviment feminista donar valor i reivindicar aquest concepte, i aquesta lluita va culminar el 21 de desembre de 2018, amb la seva incorporació al diccionari de la RAE, demostrant així el poder del llenguatge en una societat patriarcal. La sororitat, tot i ser un neologisme amb molts anys d’història al darrere, ha estat un concepte molt proper a l’activisme i la literatura feminista, que s’ha estès per places i carrers en les diverses reivindicacions que les dones estan portant a terme en l’actualitat.

La selecció de pel·lícules d’aquest cicle vol ser una petita mostra de com en diferents indrets i èpoques les dones han unit forces enfront de la societat patriarcal.

Dissabte 2 de març a les 18 h  // SALA D’ACTES

Llévate mis amores

Arturo González Villaseñor, Mèxic 2014

Un acostament íntim a las Patronas, un grup de dones mexicanes que des de 1995 prepara menjar tots els dies i el llancen als migrants que van sobre el tren de càrrega La Bèstia, que viatja rumb cap als Estats Units. Un diari personal que traça la frontera entre la vida que toca viure i la vida que es tria; un valent i enlluernador exemple d’amor i solidaritat que contrasta amb la violència que viuen les persones que viatgen sobre el tren.

Data d'inici

02 Mar 2019

Horari

18:00

Preu

Gratuït

Dies de la setmana

Dissabte
Can Basté

Ubicació

Can Basté

Organitzador

Centre cívic Can Basté
Telèfon
+34 934 20 66 51
Email
info@canbaste.com
Web
www.canbaste.com
QR Code

Leave A Comment