CICLE DE CINEMA / El patriarcado que mece la cuna

Maternitat, paraula que es refereix al fet de ser mare i que al llarg de la història ha estat associada directament amb la feminitat.

Totes hem escoltat expressions com ara si no ets mare no ets una dona completa, només és mare qui pareix, una bona mare posa per davant els seus fills abans de la seva vida personal i professional, se’t passa l’arròs…, que han convertit l’experiència de ser mare o no en una decisió jutjada de manera social i pública. Les dones posseïm el do de la procreació, però la història i el sistema patriarcal no ens han deixat poder decidir com dur-la a terme.

Amb la lluita feminista comencem a defensar el nostre posicionament com a dones completes més enllà de la maternitat. El dret a gaudir de la nostra sexualitat. El dret a avortar. El dret a desenvolupar-nos professionalment sense que el fet de ser mares ens penalitzi. El dret a decidir no ser-ho. El dret a parir com i on vulguem, fugint de la medicalització del part…

Amb aquest cicle de cinema, volem aportar una petita pinzellada entorn del rol de la maternitat i el seu constructe social i mostrar com de difícil que ens ho posa el patriarcat a l’hora de decidir tant el fet de no parir com el de parir.

A fi de poder complir amb la normativa d’aforament cal reservar les entrades per assistir a les projeccions que, com és habitual, continuen sent gratuïtes.

AMAZONA de Clare Weiskopf.

Colombia 2016

Dissabte 16 de gener de 2021, 18 h

+ INFO

LAS MUJERES NOMO (not mothers)

Dissabte 23 de gener de 2021, 18 h

+ INFO

9 LUNAS. EL VIAJE DE LA MADRE. De Nathalia Lafuente. Veneçuela. 2015

Dissabte 30 de gener de 2021, 18 h

+ INFO

UNA SEGUNDA MADRE. De Anna Muylaert. Brasil.2015

Dissabte 6 de febrer de 2021, 18 h

+ INFO

Data d'inici

16 gen. 2021

Preu

GRATUÏT (Cal inscripció prèvia)

Més informació

RESERVA CADIRA
Can Basté - Sala d'actes

Ubicació

Can Basté - Sala d'actes

Organitzador

Centre cívic Can Basté
Telèfon
+34 934 20 66 51
Email
info@canbaste.com
Web
www.canbaste.com
RESERVA CADIRA
QR Code
Go to Top