/Cicle de Cinema SORORITAT

Cicle de Cinema SORORITAT

La sororitat és un valor vinculat al gènere femení que prové del llatí sororis, ‘germana’. Fa al·lusió a l’agermanament, la unió, la solidaritat i l’empatia que existeix entre dones. I es fa palès quan es comparteix un ideal o objectiu comú.

Ha estat un reclam i una conquesta del moviment feminista donar valor i reivindicar aquest concepte, i aquesta lluita va culminar el 21 de desembre de 2018, amb la seva incorporació al diccionari de la RAE, demostrant així el poder del llenguatge en una societat patriarcal. La sororitat, tot i ser un neologisme amb molts anys d’història al darrere, ha estat un concepte molt proper a l’activisme i la literatura feminista, que s’ha estès per places i carrers en les diverses reivindicacions que les dones estan portant a terme en l’actualitat.

La selecció de pel·lícules d’aquest cicle vol ser una petita mostra de com en diferents indrets i èpoques les dones han unit forces enfront de la societat patriarcal.

Dissabte 16 de març a les 18 h  // SALA D’ACTES

¿Y ahora adónde vamos?

Nadine Labaki, Líban 2011

Un seguici de dones vestides de negre es dirigeix al cementiri, sota un sol abrasador, estrenyent contra el seu cos fotos dels seus esposos, pares o fills. Totes comparteixen el mateix dolor, conseqüència d’una guerra funesta i inútil. En arribar a l’entrada del cementiri, el seguici es divideix en dos grups: un de musulmà i un altre de cristià. En un país destrossat per la guerra, aquestes dones mostren la indestructible determinació de protegir les seves famílies de tota classe d’amenaça exterior. Amb enginy, inventant estratagemes esperpèntics, intentaran distreure l’atenció dels homes perquè oblidin el rancor.

Data d'inici

16 Mar 2019

Horari

18:00

Preu

Gratuït

Dies de la setmana

Dissabte
Can Basté

Ubicació

Can Basté

Organitzador

Centre cívic Can Basté
Telèfon
+34 934 20 66 51
Email
info@canbaste.com
Web
www.canbaste.com
QR Code

Leave A Comment