/CICLE DE CINEMA // Soleá: els néts dels altres catalans i Viaje al cuarto de una madre

CICLE DE CINEMA // Soleá: els néts dels altres catalans i Viaje al cuarto de una madre

Dins del cicle de cinema Pantalla BarcelonaLa tardor dels oficis us presentem la segona sessió de la programació d’aquesta tardor amb la projecció del curtmetratge Soleá: els néts dels altres catalans, el llargmetratge Viaje al cuarto de una madre i la xerrada-debat amb Marta Nieto Postigo, teòrica feminista.

SOLEÁ: ELS NÉTS DELS ALTRES CATALANS

Marc Hernández, María Llinàs (2015)

“Soleá” és una introspecció personal i col·lectiva de part de la tercera generació de la immigració andalusa de meitat del segle XX a Catalunya. La dificultat en la interpretació de la música de Julián Arcas mostra les contradiccions i la pèrdua d’identitat cultural generades per la falta de polítiques d’integració social. El curtmetratge documental està dirigit per estudiants de 4t curs de Comunicació Audiovisual i produït per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

gg

VIAJE AL CUARTO DE UNA MADRE

Celia Rico (2018)

La primera pel·lícula de Celia Rico emociona i encongeix el cor, amb el retrat íntim de les foscors d’una relació matern filial. El “adéu” d’una filla espantada i ell “queda’t” desesperat d’una mare. El vincle que les uneix és enorme, i hauran d’adaptar-se a noves vides, i comprendre que a vegades, deixar volar és sinònim d’amor. La barcelonina Anna Castillo construeix a duo amb Lola Dueñas una pel·lícula sincera, senzilla i sensible.

gg

ACTIVITAT GRATUÏTA AMB PLACES LIMITADES – CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA (a partir del 19 d’octubre)

PANTALLA BARCELONA

L’Institut de Cultura de Barcelona, a través de la Barcelona Film Commission, vol estimular i consolidar la difusió de la cinematografia realitzada, rodada o produïda a Barcelona i donar-la a conèixer a la ciutadania.

Aquesta és la voluntat del programa Pantalla Barcelona que apropa el cinema recent fet a la ciutat als diferents districtes de Barcelona a través de les pantalles dels Centres Cívics.

En aquesta 4a edició, renovem la col·laboració amb l’Acadèmia del cinema i obrim vincles amb els Festivals de Cinema de la Ciutat.

LA TARDOR DELS OFICIS DEL CINEMA

A la vegada art i indústria, el cinema representa en termes humans, tècnics i financers la més “pesada” de les disciplines artístiques.

A poc a poc, el cinema s’ha creat dels «principis de fabricació» precís que, malgrat les permanents mutacions tecnològiques a les quals no han deixat d’adaptar-se, són encara a l’ordre del dia.

Famílies de professions i d’oficis fabriquen una pel·lícula en les seves quatre àrees i tempos diferents: escriptura i desenvolupament, producció, rodatge, postproducció i difusió. En la interpretació, en la realització, en el guió, en el vestuari, en el muntatge… qui són aquesta gent de la qual els noms apareixen en els genèrics de començament i de final d’una pel·lícula?

De la idea original a la difusió de l’obra, PANTALLA BARCELONA TARDOR proposa als espectadors i espectadores de totes les edats i gustos, la descoberta del procés de fabricació dels films, a través dels testimonis de professionals i de la pràctica del seu ofici.

Data d'inici

26 Oct 2019

Horari

18:00

Preu

Gratuït (cal reservar prèviament a partir del 19 d'octubre)

Més informació

RESERVA ONLINE

Dies de la setmana

Dissabte
Can Basté

Ubicació

Can Basté

Organitzador

Centre cívic Can Basté
Telèfon
+34 934 20 66 51
Email
info@canbaste.com
Web
www.canbaste.com
RESERVA ONLINE
QR Code

Vols rebre més informació?