/CICLE DE CINEMA // Organizar lo (im)posible i Cerca de tu casa

CICLE DE CINEMA // Organizar lo (im)posible i Cerca de tu casa

Dins del cicle de cinema Pantalla BarcelonaLa tardor dels oficis us presentem la primera sessió de la programació d’aquesta tardor amb la projecció del curtmetratge Organizar lo (im)posible, el llargmetratge Cerca de tu casa i la xerrada-debat amb Sandra Formatger, directora de fotografia.

ORGANIZAR LO (IM)POSIBLE // Curtmetratge

Carme Gomila, Tonina Matamalas (2018)

Són 15 minuts per netejar una habitació d’hotel, suficients per explicar la situació de Las Kellys, una associació de cambreres d’hotels d’Espanya. Expliquen la lluita per les millores de les condicions de treball i qualitat de vida, parlen de salut, medicalització, política, feminització, migració, precarietat i de la seva organització i resistència. Barcelona dóna el primer pas amb la directora Carme Gomila per denunciar les condicions d’aquest col·lectiu.

GG

GG

CERCA DE TU CASA // Llargmetratge

Eduard Cortés (2016)

Un primer desnonament obliga una família a traslladar-se a casa dels avis, mentre un segon desnonament amenaça també la nova llar. Cançó rere cançó, l’emoció i la ràbia reflecteixen no només la pèrdua d’una casa, sinó de dignitat, drets i llibertats. El director Eduard Cortés narra la situació que sofreixen milers de famílies, a la seva ciutat natal, Barcelona, i en la resta de capitals.

GG

GG

ACTIVITAT GRATUÏTA AMB PLACES LIMITADES – CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA (a partir del 12 d’octubre)

PANTALLA BARCELONA

L’Institut de Cultura de Barcelona, a través de la Barcelona Film Commission, vol estimular i consolidar la difusió de la cinematografia realitzada, rodada o produïda a Barcelona i donar-la a conèixer a la ciutadania.

Aquesta és la voluntat del programa Pantalla Barcelona que apropa el cinema recent fet a la ciutat als diferents districtes de Barcelona a través de les pantalles dels Centres Cívics.

En aquesta 4a edició, renovem la col·laboració amb l’Acadèmia del cinema i obrim vincles amb els Festivals de Cinema de la Ciutat.

LA TARDOR DELS OFICIS DEL CINEMA

A la vegada art i indústria, el cinema representa en termes humans, tècnics i financers la més “pesada” de les disciplines artístiques.

A poc a poc, el cinema s’ha creat dels «principis de fabricació» precís que, malgrat les permanents mutacions tecnològiques a les quals no han deixat d’adaptar-se, són encara a l’ordre del dia.

Famílies de professions i d’oficis fabriquen una pel·lícula en les seves quatre àrees i tempos diferents: escriptura i desenvolupament, producció, rodatge, postproducció i difusió. En la interpretació, en la realització, en el guió, en el vestuari, en el muntatge… qui són aquesta gent de la qual els noms apareixen en els genèrics de començament i de final d’una pel·lícula?

De la idea original a la difusió de l’obra, PANTALLA BARCELONA TARDOR proposa als espectadors i espectadores de totes les edats i gustos, la descoberta del procés de fabricació dels films, a través dels testimonis de professionals i de la pràctica del seu ofici.

Data d'inici

19 Oct 2019

Horari

18:00

Preu

Gratuït (cal reservar prèviament a partir del 12 d'octubre)

Més informació

RESERVA ONLINE

Dies de la setmana

Dissabte
Can Basté - Sala d'actes

Ubicació

Can Basté - Sala d'actes

Organitzador

Centre cívic Can Basté
Telèfon
+34 934 20 66 51
Email
info@canbaste.com
Web
www.canbaste.com
RESERVA ONLINE
QR Code

Vols rebre més informació?