Exposició “Fem festa – més enllà de la tradició”

La inauguració de l’exposició és el 13 de juny i es podrà visitar fins al 26 de juliol del 2024

Comissariada per Marco Tondello

Festejar i celebrar ha estat una necessitat humana des de temps ancestrals. Una forma de generar espais comuns d’intercanvi que ens connecta amb infinits relats de múltiples cultures i geografies.

Aquesta exposició està concebuda com un lloc de celebració, en què quatre artistes travessen aquests conceptes des de diverses perspectives: com a símbol de llibertat i felicitat, com a producte de les transformacions tecnològiques, o com a petjada de la imposició colonialista. Un projecte que des d’una perspectiva crítica ens pregunta sobre el sentit de la festa i les seves formes de socialització com a pretext per compartir i generar comunitat.

Artistes participants: Natalia CarminatiDaniel GonzálezSantiago Colorado Castaño i Eladio Aguilera.

Durant la inauguració tindrà lloc l’acció:

Fiesta de cumpleaños
Un pastís d’aniversari gegant ocupa un lloc central en el banquet d’opertura de la tercera i última etapa de FEM FESTA. L’artista Natalia Carminati ens convida a compartir, celebrar i menjar el mateix pastís, fent-nos sentir protagonistes d’una dia important.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES
Capgrossos del present i del futur Divendres 14 de juny a les 19h

Durant el pregó de la Festa Major del Turó de la Peira es presentaran els capgrossos que diferents entitats del barri han ideat i creat acompanyats pel Marco Tondello. Aquesta activitat pretèn comprendre els orígens i usos d’aquestes figures tradicionals i reflexionar sobre quins altres elements celebratius haurien d’incloure’s en la cultura popular contemporània.

Les entitats participants són: Associació de veïns i veïnes del Turó de la Peira, Cooperativa La Canadenca, Centro Cultural Deportivo Turó de la Peira, AFA El Turó i Club Bàsquet
Turó de la Peira.

La festa i el menjar són sempre col·lectius / Natalia Carminati Dissabte 27 de juliol de 12 h a 14 h

El menjar sempre constitueix, igual que la festa, un moment de trobada. En aquest taller cuinarem i degustarem mitjançant accions performatives, receptes familiars, qüotidianes i festives. A més a més, serà una oportunitat per a compartir sentiments, coneixements i reflexions inherents a certs aliments lligats a la nostra història personal i col·lectiva.

Actvitat gratuïta amb reserva previa al web (Inscripcions a partir de 1 de juliol 2024)

Data d'inici

26 jul. 2024

Horari

20:00

Per Dies de la setmana

Dijous

Ubicació

Can Basté -Sala Cava
Can Basté -Sala Cava
Codi QR
Go to Top