/HUELLAS d’Humberto Rivas

HUELLAS d’Humberto Rivas

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA – INAUGURACIÓ PLAÇA HUMBERTO RIVAS  
Del 18 de gener al 8 de febrer de 2020 // VESTÍBUL

Amb motiu de la inauguració de la plaça Humberto Rivas , Can Basté vol retre-li un homenatge a qui va ser Premi Nacional de Fotografia al 1997 i Medalla d’Or al Mèrit Artístic de la ciutat de Barcelona, entre molts altres.

L’estret vincle entre Humberto Rivas i el barri del Turó de la Peira neix arran de la seva pràctica com a docent durant més de deu anys a Can Basté, és per això que ens fa especial il·lusió acollir el seu treball Huellas que ens ha cedit l´Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

Huellas va ser realitzat entre el 1995 i el 2005, les fotografies articulen un projecte complex, ja que, en un període de deu anys, l’autor va rastrejar la geografia cercant escenaris i individus vinculats, d’una manera o d’una altra, a la Guerra Civil. Terol, Belchite, Corbera d’Ebre, Figueres, Barcelona… Però també la Montserrat, la Filo, l’Encarnación, el José María o l’Eduardo. Imatges que posen noms i cares a unes veritats que indefectiblement el pas del temps esborrarà. Tant si es tracta de rostres de persones com de runes o façanes, les fotografies ens despleguen un paisatge essencial fet d’absències i temps acumulat. La mirada silenciosa dels individus i l’obsolescència dels objectes evoquen la memòria callada.

Una producció de:

Inauguració: Dissabte 18 de gener a partir de les 11 h.

A les 11 h. Gimcana fotogràfica per a famílies, una activitat pensada per a donar a conèixer el treball d’Humberto Rivas a petits i grans.

A les 12 h. Acte amb els parlaments de l’Arxiu Humberto Rivas i de la Regidora del Districte de Nou Barris, Margarita Marí Klose i descoberta de les plaques.

A les 12.30 h. Recorregut històric de la Plaça de Can Basté a càrrec del Grup d’història de Nou Barris.

I com a punt final tindrem el plaer de gaudir d’un vermut musical amb The Funktonics

Data d'inici

18 Gen 2020

Més informació

+ HUMBERTO RIVAS
Can Basté - Vestíbul

Ubicació

Can Basté - Vestíbul

Organitzador

Centre cívic Can Basté
Telèfon
+34 934 20 66 51
Email
info@canbaste.com
Web
www.canbaste.com
+ HUMBERTO RIVAS
QR Code

Vols rebre més informació?