La cianotípia com a eina d’apropament al lloc (Dissabte 10:30 a 13:30)

MODALITAT: PRESENCIAL!!!
DURADA

3 sessions / 9h

DESCRIPCIÓ DEL TALLER

A través de la tècnica fotogràfica de la cianotípia es proposa una exploració de l’espai circumdant de Can Basté amb l’objectiu de crear un relat col·lectiu a través de la pròpia experiència del lloc.

Partint d’una cartografia del barri, es duran a terme diverses pràctiques d’apropament al territori que es repartiran en tres sessions on es treballarà la tècnica de la cianotípia jugant amb les seves possibilitats de registre: objecte, dibuix i negatiu. Tot això ens permetrà conèixer totes les complexitats i potencialitats creatives d’una de les primeres tècniques fotogràfiques de la història.

OBJECTIUS

Conèixer les formes i possibilitats de la tècnica de la cianotípia, contextualitzant-la en el seu origen però abordant-la des d’una pràctica creativa contemporània.

Construir i reflexionar sobre la nostra mirada sobre el territori a partir de l’experiència, l’exploració i les pràctiques d’ apropament per generar noves formes de pensar i representar l’espai subjectivament i en col·lectiu. 

CONTINGUTS DE LES SESSIONS

Sessió 1 (3h)

· (1h 30m) Introducció a la tècnica de la cianotípia: origen, metodologia i referents.

· (1h 30m) Realització del mapa del barri utilitzant la tècnica i repartiment de les àrees de treball.​

Sessió 2 (3h)

· (1h) Exploració de la zona individualment: recol·lecció d’objectes i materials trobats durant el passeig, realització dels retrats (cada participant haurà de realitzar almenys dos retrats de persones de la zona) i registre del recorregut a través del dibuix.

· (2h) Posada en comú dels materials obtinguts: reflexions i observacions. Realització dels registres dels objectes i el dibuix amb cianotípia.

Sessió 3 (3h)

· (1h 30m) A partir de les imatges fetes la sessió anterior, proporcionarem els negatius dels retrats per poder dur a terme les còpies amb cianotípia durant aquesta última sessió.

· (1h 30m) Posada en comú de tots els materials obtinguts. Construcció del relat col·lectiu del barri a través de la unió de totes les experiències.  Conceptualització i planificació de la exposició.

QUÈ CAL PORTAR

Càmera digital de qualsevol tipus

Llibreta i llapis

PROFESSOR/A:

NEGRA MOSCA. Sara Sanz, Marta Sellares y Clara Gasull

Horari del curs

New Day

De 10:30 - a 13:30
Dissabte 12 de juny
De 10:30 - a 13:30
Dissabte 19 de juny
De 10:30 - a 13:30
Dissabte 26 de juny

Data d'inici

12 juny 2021

Horari

10:30 - 13:30

Preu

45€

Més informació

INSCRIPCIÓ ONLINE

Dies de la setmana

Dissabte
Can Basté

Ubicació

Can Basté
INSCRIPCIÓ ONLINE
QR Code
Go to Top