CINEMA A LA FRESCA “Las buenas compañías” – Pantalla BCN

LAS BUENAS COMPAÑIAS

L’actriu, guionista i directora Sílvia Munt és l’encarregada de narrar aquesta història sobre feminisme combatiu, ambientada durant la Transició, i que explica la lluita de “Las 11 de Basauri”, un grup de dones que durant els anys setanta i vuitanta van lluitar a favor de l’avortament lliure al País Basc. Las buenas compañías va rebre el Premi del Jurat Jove al Festival de Màlaga.

Fitxa tècnica:
Direcció: Sílvia Munt
Guió: Sílvia Munt, Jorge Gil Munarriz
Intèrprets: Alícia Falcó, Elena Tarrats, Itziar Ituño, Ainhoa Santamaría, María Cerezuela
País: Espanya
Any: 2023
Durada: 91 minuts
Gènere: Drama
Idioma: Castellà
Qualificació: No recomanada per a menors de dotze anys i distintiu recomanat especialment per al foment de la igualtat de gènere

Sinopsis:
A la Bea (16) li ha tocat créixer abans d’hora: el seu pare és a la presó per motius polítics, i la seva mare s’eslloma per tirar endavant l’economia familiar tota sola. Ara, la Bea neteja cases per ajudar la seva mare, mentre forma part d’un grup de dones feministes del poble que es reuneix per revertir les desigualtats de gènere. Tot canvia quan coneix la Miren (18) i comença a sentir coses per ella. La Miren està embarassada i la Bea decideix ajudar-la a portar a terme l’avortament de forma segura.

Activitat gratuïta no cal reserva prèvia.

Data d'inici

16 jul. 2024

Horari

22:00

Per Dies de la setmana

Dimarts

Ubicació

PLAÇA CAN BASTÉ
Per temàtica
Codi QR
Go to Top