PRESENTACIÓ DEL LLIBRE // Pedres Blanques

Dimarts 20 d’abril, 18,30 h // SALA D’ACTES

<<< Reserva cadira a partir del dia 12 d’abril a les 10h.>>>

Presentació del llibre a càrrec de Rosa M. Prat i Balaguer, autora de la novel·la.

PEDRES BLANQUES

Pedres blanques és una novel·la històrica del segle XIV que tracta de la confrontació de la comunitat religiosa del monestir de les monges clarisses de Santa Maria de Petras Albas de la vila de Sarrià amb el Papa Benet XII d’Avinyó.

Tot s’origina quan el pontífex vol reformar els ordes religiosos i promulga les Constitucions. L’abadessa Sobirana Olzet i la comunitat de monges de Pedralbes defensen els privilegis concedits per la reina Elisenda de Montcada i de Pinós, la quarta esposa del rei Jaume II de la Corona d’Aragó, al monestir en el moment de la seva creació, basats en l’autogestió del patrimoni econòmic i la llibertat d’entrar i sortir del cenobi.

A causa de l’enfrontament, el Papa decreta la clausura de les monges i, per regir el monestir, nomena un administrador i uns confessors. L’abadessa lluitarà pels drets de la comunitat i per la llibertat dels seus sentiments. Els esdeveniments li faran reviure el seu passat adolescent.

Pedres blanques és la primera novel.la de Rosa M. Prat i intenta recuperar la memòria històrica i donar veu a les dones a través de la narrativa de ficció.

Novel·la Finalista del Premi Autor Revelació de l’Ateneu Barcelonès (2016).

Rosa Maria Prat i Balaguer va néixer a Terrassa el 1950 i viu a Sant Sadurní d’Anoia. És doctora en Ciències de l’Educació i llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Va exercir de mestra i directora d’educació primària i actualment està jubilada. Ha estat membre del Consell de Cent Lectors del Premi de Narrativa de l’Odissea de Vilafranca del Penedès i el 2015 va formar part del seu jurat. També és membre del Club de Lectura Celler de Lletres de la Biblioteca Municipal de Sant Sadurní i el 2015 va formar part del jurat del Primer Premi de Novel·la curta convocat per aquesta biblioteca.

Organitza: XIC Can Basté

Activitat gratuïta amb aforament limitat i reserva prèvia

Data d'inici

20 abr. 2021

Horari

18:30

Preu

Gratuït

Més informació

RESERVA CADIRA

Dies de la setmana

Dimarts
Can Basté - Sala d'actes

Ubicació

Can Basté - Sala d'actes
Categoria

Organitzador

Centre cívic Can Basté
Telèfon
+34 934 20 66 51
Email
info@canbaste.com
Web
www.canbaste.com
RESERVA CADIRA
QR Code
Go to Top