/STORYTELLING / Elaboració de projectes documentals

STORYTELLING / Elaboració de projectes documentals

DURADA

2 sessions / 10 h

DESCRIPCIÓ DEL TALLER

La nostra realitat ofereix una multitud de temes que mereixen un desenvolupament profund en forma de projectes fotogràfics documentals. Tant l’entorn més pròxim, com el que implica viatges més llunyans, requereixen una preparació específica per a abordar una història i traduir-la en un projecte potent.

Com trobar l’enfocament adequat? Com contar aquestes històries perquè destaquin en la multitud de projectes que se’ns proposa diàriament?

L’objectiu d’aquest taller és aportar respostes a aquests dubtes i ajudar a enfrontar diferents fases de plantejament, pre-producció, finançament i realització del projecte documental.

En la primera sessió i a través d’exemples concrets s’ explicarà com enfocar el tema, construir la seva tesi de treball i elaborar el mapa conceptual (perfils i temàtiques a tractar); com buscar contactes i com desenvolupar un pla de producció fiable.

Més endavant s’ avaluaran exemples de diferents tipus de format (projecte foto-periodístic basat en fotografia i text, multimèdia, i webdoc interactiu) elaborant pros i contres de cadascun (equip i material necessari, temps de realització, rendibilitat). Finalment s’esbossaran possibles problemes i dubtes que poden sorgir durant la realització del projecte.

La segona sessió servirà per a realitzar exercicis pràctics amb l’alumnat. Cada participant haurà de presentar un tema que vulgui realitzar (una frase). Per a cada tema/participant durant la sessió es realitzarà un esbós de tesi de treball i del mapa conceptual, elaborant punts pros i contres de cada aspecte i prenent en compte la fiabilitat de la producció.

La tercera sessió estarà dedicada, d’una banda, al finançament del projecte i, d’altra banda, a la seva difusió/venda una vegada produït. En el primer apartat, la fotògrafa analitzarà diferents tipus de finançament (beques, institucions, micromecenatge) i explicarà com realitzar una cerca de fons espontània. A través d’exemples concrets, s’explicarà com preparar un dossier per a cada tipus de finançament.

El segon apartat servirà per a abordar aspectes de difusió i de venda. S’explicaran quines són les possibles sortides mostrant com preparar propostes de difusió i/o venda per a cada cas. S’explicarà també com construir una sinopsi del projecte i com incorporar el text en diferents tipus de propostes de difusió.

QUÈ CAL PORTAR

Cada alumne haurà de pensar el tema que vol desenvolupar. Es faran exercicis de com abordar la recerca, com enfocar-ho i com planificar la producció.

PROFESSOR/A

Hanna Jarzabek

Nascuda a Polònia (1976). Entre 1996 i 2008 va viure a Ginebra, on va acabar el seu Màster en Ciències Polítiques i va treballar com a analista-politòleg, elaborant informes sobre els refugiats per a agències de l’ONU com UNRWA, OCHA, CNUCED.

Establerta des de 2008 a Espanya, treballa com a fotògrafa freelance. Els seus treballs van ser publicats en BuzzFeed News, L’Obs, XL Semanal, Equal Times, revista 5W, El Periódico de Cataluña, Revista 7k, Interviú, Gazeta Wyborcza, y Polityka, entre d’altres.

Ha guanyat diversos premis, com el Tercer Premi en POY Latam 2015, en la categoria multimèdia – vida quotidiana; va ser guardonada amb la beca del Programa Crisálida Sgno Editors (Espanya 2019), beca Helge Humelvoll del 69è Missouri Photo Workshop (els Estats Units 2017) i amb la Beca GrisArt de Fotoperiodisme (Espanya 2015). Va ser nominada en l’edició 2018 i 2017 de Photography Grant of Photography Magazine (Londres) i seleccionada com a finalista de CROSS VÍDEO DAYS (Paris 2014), de la 19a FotoPres la Caixa (2013) i de la Grand Press Photo 2012 (Polònia).

Ha participat en festivals com a Imaginaria 2019 (Castelló), Teruel Punto Photo 2018, PhotOn 2018, UCL Festival of Culture (London 2017), FOTONOVIEMBRE Tenerife 2015 i la VIII Biennal de Xavier Miserachs (2014) entre altres. Entre les seves exposicions destaquen l’exposició col·lectiva “Ars Homo Erotica” en el Museu Nacional de Varsòvia (2010) i l’exposició individual en el Museu Municipal d’Orense (2011).

Horari del curs

De 18:30 - a 21:30
Divendres 15 de novembre de 2019
De 10:30 - a 13:30
Dissabte 16 de novembre de 2019
De 16:30 - a 20:30
Dissabte 16 de novembre de 2019

Data d'inici

15 Nov 2019

Horari

18:30 - 21:30

Preu

66 €

Més informació

Inscripció online

Dies de la setmana

Divendres,
Dissabte
Can Basté

Ubicació

Can Basté

Organitzador

Centre cívic Can Basté
Telèfon
+34 934 20 66 51
Email
info@canbaste.com
Web
www.canbaste.com
Inscripció online
QR Code

Vols rebre més informació?