/STORYTELLING / Elaboració de projectes documentals

STORYTELLING / Elaboració de projectes documentals

DURADA

2 sessions / 6 h

DESCRIPCIÓ DEL TALLER

La nostra realitat ofereix una multitud de temes que mereixen un desenvolupament profund en forma de projectes fotogràfics documentals. Tant l’entorn més pròxim, com el que implica viatges més llunyans, requereixen una preparació específica per a abordar una història i traduir-la en un projecte potent.

Com trobar l’enfocament adequat? Com explicar històries perquè destaquin en la multitud de projectes que se’ns proposa diàriament? Quin format triar?

L’objectiu d’aquest taller és aportar respostes a aquests dubtes i ajudar a afrontar diferents fases de plantejament, pre-producció, finançament i realització del projecte documental.

El taller està destinat a fotògrafs que volen començar un projecte documental. El seu objectiu és ajudar a afrontar diferents fases de plantejament, recerca i pre-producció. El taller serà dividit en part teòrica i pràctica.

La part teòrica (3 hores): s’explicarà com enfocar el tema, construir la seva tesi de treball i elaborar el mapa conceptual; com buscar contactes i com desenvolupar un pla de producció fiable.

La fotògrafa avaluarà també exemples de diferents tipus de format; des de projecte foto-periodístic més clàssic, a través de multimèdia, i del webdoc interactiu, elaborant punts forts i febles de cadascun (equip i material necessari, temps de realització, rendibilitat). Finalment s’esbossaran possibles problemes i dubtes que poden sorgir durant la realització del projecte.

Més endavant, s’analitzaran diferents tipus de finançament (beques, institucions, micromecenatge, cerca de fons espontània, divisió de temes i temes secundaris), mostrant exemples concrets de com preparar un dossier per a cada tipus de finançament. Finalment s’explicarà quines són les possibles sortides mostrant com preparar propostes de venda en periòdics, propostes de difusió i/o dossiers de premsa.

La part pràctica (3 hores): s’aplicaran nocions desenvolupades en la sessió teòrica per a avaluar l’elaboració dels temes de projectes seleccionats prèviament pels alumnes.

QUÈ CAL PORTAR

Cada alumne haurà de pensar el tema que vol desenvolupar. Es faran exercicis de com abordar la recerca, com enfocar-ho i com planificar la producció.

PROFESSOR/A

Hanna Jarzabek

Nacida en Polonia (1976). Entre 1996 y 2008 vivió en Ginebra, donde terminó su Máster en Ciencias Políticas y trabajo como analista-politólogo, elaborando informes sobre los refugiados para agencias de la ONU como UNRWA, OCHA, CNUCED.

Establecida desde 2008 en España, trabajo como fotógrafa freelance. Sus trabajos fueron publicados en BuzzFeed News, L’Obs, XL Semanal, Equal Times, revista 5W, El Periódico de Cataluña, revista 7k, Interviú, Gazeta Wyborcza, y Polityka, entre otros.

Ha ganado varios premios, como el Tercer Premio en POY Latam 2015, en la categoría multimedia – vida cotidiana; fue galardonada con la beca del Programa Crisálida Sgno Editores (España 2019), beca Helge Humelvoll del 69º Missouri Photo Workshop (Estados Unidos 2017) y con la Beca GrisArt de Fotoperiodismo (España 2015). Fue nominada en la edición 2018 y 2017 de Photography Grant of Photography Magazine (Londres) y seleccionada como finalista de CROSS VIDEO DAYS (Paris 2014), de la 19ª FotoPres la Ciaxa (2013) y de la Grand Press Photo 2012 (Polonia).

Ha participado en festivales como Imaginaria 2019 (Castellón), Teruel Punto Photo 2018, PhotOn 2018, UCL Festival of Culture (London 2017), FOTONOVIEMBRE Tenerife 2015 y la VIII Bienal de Xavier Miserachs (2014) entre otros. Entre sus exposiciones destacan la exposición colectiva “Ars Homo Erotica” en el Museo Nacional de Varsovia (2010) y la exposición individual en el Museo Municipal de Ourense (2011).

Horari del curs

De 18:30 - a 21:30
Dimecres 19 de juny de 2019
De 18:30 - a 21:30
Dijous 20 de juny de 2019

Data d'inici

19 Jun 2019

Horari

18:30 - 21:30

Preu

39.60 €

Més informació

Inscripció online

Dies de la setmana

Dimecres,
Dijous
Can Basté

Ubicació

Can Basté

Organitzador

Centre cívic Can Basté
Telèfon
+34 934 20 66 51
Email
info@canbaste.com
Web
www.canbaste.com
Inscripció online
QR Code

Vols rebre més informació?