GRUPS DES DE CASA

Us presentem l’espai web on els nostres grups de la casa mostraran diferents propostes d’entreteniment, informacions i comunicacions relacionats amb la seva activitat mentre duri el confinament. Esperem que sigui del vostre interès i que ben aviat els puguem tornar a tenir per Can Basté.

LA CEBOLLA ROJA

La Cebolla Roja és un grup de consum responsable de Can Basté i la seva activitat principal es fonamenta en, gaudir dels productes ecològics i de proximitat. Des de fa uns anys, i en el marc de la Festa Major del Turó de la Peira, la Cebolla Roja ha organitzat un sopar d’aprofitament popular i gratuït per a totes les veïnes i veïns del barri, contra el malbaratament alimentari. Aquest àpat el fem recollint aliments que es retiren de la venda però que encara es poden consumir.

Enguany la CebollaRoja no podrà organitzar cap àpat. Per què? Us preguntareu. Potser perquè ja hem deixat de desaprofitar aliments? Doncs no. És només que la situació desaconsella la proximitat física amb altres persones.

Moltes de les activitats que en la nostra innocència donaven per fet que les podríem organitzar, s’han suspès. Això ha posat de manifest moltes coses. Entre d’altres, que caldrà trobar noves maneres de fer, que ens permetin seguir apuntant en la direcció que considerem adient.

Salut i força! – Comissió contra el malbaratament

Veure vídeo

ACVD – ACCIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE DOMÈSTICA

.

Veure vídeo
La xerrada que va fer una companya  amb el títol SER DONA AVUI estava concertada per fer-la presencial dins el cicle Dones i Sostenibilitat de la Biblioteca de Sant Antoni de Vilamajor. Gràcies al format virtual amb el que s’ha fet en època de confinament ara us la podem presentar i compartir .La xerrada versa sobre l’equitat entre homes i dones i com la desigualtat impacta en la justícia social i afecta l’economia i el desenvolupament sostenible. La desigualtat genera violència. Conviure i lluitar contra estereotips de gènere, ser conscients de la cultura en la què estem submergides, l’educació, el llenguatge, les relacions i les dificultats afegides en l’entorn laboral formen part del repte de ser dona avui.
La pandèmia no ens atura!!!
Durant aquest temps extrany amb circumstàncies sobrevingudes, la tasca i  els serveis del grup Acció Contra la Violència Domèstica s’han adaptat i han estat operatius de forma virtual. El confinament ha obligat a dones i criatures a viure amb els maltractadors, la doble pandèmia. Els casos de violència de gènere no s’han aturat i a Espanya han estat assassinades, segons reconeix el  Ministerio de Igualdad, 5 dones des de l’inici de l’estat d’alarma fins l’1 de juny. Durant aquest període hi han hagut menys denúncies i moltes més trucades demanant ajuda.

Com sempre, el nostre telèfon de contacte està a diposició les 24 hores per a donar resposta a qui necessiti contactar amb nosaltres: 934206651.
Es pot deixar missatge al contestador indicant numero de telèfon i ens posem en contacte.
També es pot demanar assessorament, acompanyament o suport emocional per correu electrònic: acciocvd@gmail.com
A través de les xarxes socials recordem periòdicament els diferents canals que gestiona l’Institut Català de les Dones per a demanar atenció a les dones que necessiten ajuda per estar en situació de violència masclista: correu electrònic 900900120@gencat.cat, telèfon 900 900 120 i des de l’inici del confinament 671778540. I el telèfon estatal d’ajuda i assessorament (52 idiomes) habilitat les 24 hores els 365 dies l’any, el 016 i el mail 016-online@mscbs.es. Així com els canals de contacte per demanar suport psicològic per WhatsApp: 682916136, 682508507. Recomanem també l’ app ALERTCOPS  si no es pot trucar envia una senyal d’avís a la policia.
A través de la mostra pàgina de facebook, més actives que mai, continuem facilitant informació de serveis propis, d’altres entitats, professionals i els que ofereix l’administració. Facilitem i fem recordatori de guíes de recursos per a l’atenció a dones en situació de violència masclista durant el COVID19. Hem impulsat i proposem formacions, reunions, accions  i events entorn la lluita contra la violència masclista durant el confinament i més enllà.
Hem fet i fem seguiment sobre les necessitats de les dones en època de confinament, dificultats per a la conciliació. la sobrecàrrega del teletreball, l’atur femení, la feminització de la pobresa,la trata de dones en época de  coronavirus, l’explotació sexual i la prostitució, dades sobre la victimologia, resolucions judicials, increment d’abusos sexuals a menors i ús de pornografia infantil durant el confinament,agressions i assassinats… A través de la nostra pàgina de facebook pretenem alhora visualitzar realitats amagades i impulsar iniciatives educatives i culturals entorn la lluita per la igualtat i la justícia social.

RÀDIO RSK

Ràdio RSK celebra el seu 35è aniversari!
Aquesta ràdio lliure, autogestionada i assembleària ubicada a Can Basté, té més de trenta anys d’història i vol compartir-ho amb tots vosaltres, és per això que us mostrem el documental que vam fer pels trenta anys explica tot allò que envolta aquest col·lectiu.

veure documental

LA CINEMOTEKA de RSK Ràdio

La Cinemoteka és un programa de Ràdio RSK que emet en directe des de fa quatre anys els dissabtes d’11 a 13 hores. El tema central del programa és el Cinema, llargmetratges, curtmetratges, sèries de televisió … I també, de manera directa la resta de disciplines que formen part del setè art, la música, la dansa, el teatre, la fotografia la pintura, la literatura…

Som un equip de 12 persones voluntàries que treballem els programes a partir de les següents seccions:

Seccions d’estrenes (Alain Garrido, Arnau Roura, Joan Carles Oller, Jordi Izquierdo, Sonia Barroso i Antonio Cañete). Sèries de televisió (Sonia Barroso). Els clàssics (José Vela). Cinema i economia (Elisa Martínez). Cinema de terror (Graziella Moreno). Cinema eròtic (Montse Delgado). La música del cinema (Ángel Moran). La fotografia al cinema (Sandra Sáez). En la part tècnica estan Ton Fabregat i Jordi Izquierdo com a director i creador del programa.

També realitzem entrevistes i cobrim festivals de cinema nacionals. Pots escoltar els nostres Podcasts a la plataforma IVOOX i veure els nostres vídeos al nostre canal de YOUTUBE.

Malgrat el confinament,  continuem treballant i volem compartir amb vosaltres el programes de ràdio i vídeos que hem creat per l’ocasió. Us hi esperem!

Veure La Cinemoteka
Escoltar La Cinemoteka