INFORMACIONS I RECURSOS DURANT EL CONFINAMENT

Aquests dies de confinament s’estan duent a terme moltes iniciatives i recursos que des de Can Basté volem compartir amb vosaltres.


Us deixem un seguit d’enllaços, que anirem ampliant, per ajudar-vos en la recerca de les vostres necessitats


SERVEIS EXTRAORDINARIS D’ALIMENTACIÓ I HIGIENE

Són serveis per garantir l’alimentació i/o higiene de les persones vulnerables. Aquests dispositius només funcionaran durant la situació d’excepcionalitat amb motiu de la COVID 19. Són d’accés directe, pel que qualsevol persona que es dirigeixi a aquests dispositius podrà optar al servei i en el cas dels dispositius d’alimentació, fins esgotar existències. A Can Basté trobaràs el servei d’alimentació de dilluns a dissabte, d’11.30 a 13.30 h.

..


RECOMANACIONS PER A DONES EN SITUACIÓ DE VIOLÈNCIA MASCLISTA

La situació de confinament als nostres domicilis provocada pel COVID19 pot agreujar les situacions de violència masclista en la llar existents i desencadenar nous casos. Si en aquest moment de confinament creus que pots estar en risc, tingues en compte les següents recomanacions de prevenció i seguretat, en la mesura que s’adaptin a la teva situació.


SERVEI TELEFÒNIC D’ATENCIÓ JURÍDICA PER A DONES

 Aquest servei incorpora la perspectiva de gènere i coneix les diferents situacions en l’àmbit jurídic amb què es troben les dones. Per tal que les dones puguin resoldre qüestions específiques vinculades a temes laborals, guarda de menors, sistema judicial o violència masclista, entre altres.

Us podeu posar en contacte i realitzar l’assessorament al telèfon 639 534 814, en horari de 10 a 18 h.


.FER FRONT A LA COVID-19 EN L’ÀMBIT DE L’HABITATGE

Les últimes setmanes les institucions han aprovat mesures urgents per fer front a l’impacte econòmic i social produït per la Covid-19 en matèria d’habitatge. Es tracta del Decret de l’Alcaldia del passat 6 d’abril de 2020, que preveu una moratòria fins l’agost per a totes aquelles persones que viuen en un habitatge del parc públic. Des del Govern de l’Estat s’han aprovat dos decrets, el Reial Decret Llei 8/2020, en vigor des del 18 de març, i del Reial Decret Llei 11/2020, en vigor des del 2 d’abril, que preveuen mesures tant per les persones que viuen en habitatges de lloguer com per aquelles que són propietàries amb un crèdit o préstec hipotecari i no hipotecari. Tot seguit us presenten un recull de preguntes freqüents sobre aquests reials decrets.


PROTECCIÓ INTERNACIONAL – SOAPI Servei d’Orientació i Acompanyament per a Persones Immigrades

En l’actual situació d’estat d’alarma a conseqüència de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, són moltes les preguntes que requereixen resposta. Per això, el Servei d’Orientació i Acompanyament per a Persones Immigrades (SOAPI), amb la col·laboració del Servei de Traducció i Mediació Intercultural, ha editat una sèrie de documents a manera de preguntes freqüents (FAQ) que tracten els principals canvis en els tràmits i procediments en matèria d’immigració durant aquesta situació excepcional.

..


CASALS D’ESTIU 2020

Campanya estiu per infants i adolescent

Les  inscripcions a totes les activitats i les sol·licituds d’ajuts econòmics i de monitors/ores de suport es faran a través de mitjans telemàtics (web, telèfon, SMS, correu electrònic, etc.), a partir del  25 d’abril. Al Campus Olímpia s’obriran també el dissabte 25 d’abril, seguint el mateix procés que la resta d’activitats i anul·lant-se per tant el sorteig de l’ordre d’inscripció.

..


BARCELONA DES DE CASA

Web municipal de l’Ajuntament de Barcelona dedicada exclusivament en la prevenció del COVID-19 amb consells i recomanacions de salutper la gent gran, activitats per nens/es i famílies, mesures pels treballadors i altres col·lectius, amb enllaços de gran interès.

..


PROJECTE RADARS

El projecte Radars ha impulsat una campanya que fomenta el bon veïnatge amb recomanacions perquè els veïns i veïnes tinguin cura de les persones grans que viuen a la seva comunitat.

..


CENTRES CÍVICS DE BARCELONA

MALGRAT TOT, NO PAREM!

Durant el confinament sanitari, 52 centres cívics t’acompanyen amb propostes culturals que no et pots perdre! Art i exposicions, Ciència i tecnologia, Ciències socials, Cinema, Circ, Dansa, Divulgació, Familiar, Fotografia i molt més!

..


PROTECCIÓ CIVIL

Web del Departament d’Interior, es disposa d’una sèrie d’informacions, recomanacions, alertes, certificats, dubtes i serveis per a tota la ciutadania.

El més consultat fins ara:

..


XARXA DE 9 BARRIS ACULL

Grups de coordinació veïnal al Districte de Nou Barris per fer front a la COVID-19 desinteressadament, ofereixen ajudar a tots aquells ciutadans/nes que per qualsevol circumstància tinguin algun problema durant el confinament.

..


CENTRES DE SALUT MENTAL NOU BARRIS
(Nord i Sud)

L’ASSOCIACIÓ CENTRE HIGIENE MENTAL NOU BARRIS és una organització sense ànim de lucre fundada el 1981 que presta serveis de Salut Mental a la població de Nou Barris de Barcelona, mitjançant diversos serveis assistencials.

..