Taller TAF!

Oriana Eliçabe + Centre Residencial de Primera Acollida Nou Barris

Divendres 25-11-2022

12 h

Plaça de Can Basté

El TAF! és un taller de fotografia aplicada a la intervenció urbana i l’activisme social. Està orientat tant a fotògrafs i fotògrafes com a tot aquell interessat a experimentar amb la fotografia com a eina per a l’acció en l’espai públic.

En aquesta ocasió el taller es realitzarà amb un grup d’usuaris del Centre Residencial de Primera Acollida Nou Barris. En diverses sessions teoricopràctiques analitzem diferents tipus d’intervencions fotogràfiques, des d’intervencions en la publicitat o en els mitjans de comunicació, fins a les que entenen la ciutat com una freqüència que pot ser interrompuda amb imatges. El taller pretén ser un espai d’experimentació, reflexió, intercanvi de coneixements i acció col·lectiva. És un espai informal però no per això menys compromès amb l’assoliment dels objectius, que són crear una intervenció fotogràfica col·lectiva basada en les aportacions i interessos dels assistents, i fomentar una actitud crítica respecte als usos contemporanis de la fotografia i la seva relació amb la realitat social.

El taller culminarà amb una acció fotogràfica al barri oberta al públic, amb la plaça de Can Basté com a punt de partida.

Taller Graffiti

Escola Turó de la Peira i Calderón de la Barca

Aquest taller es realitzarà dins del marc de la col·laboració amb el projecte Caixa d’Eines del Pla de Barris i l’escola Calderón de la Barca del Turó de la Peira, en una jornada intensiva que es repetirà amb diferents grups d’alumnes de 6è de primària. Antonio Xouvanova proposa igual que en el projecte Graffiti parlar de la competència visual i la superposició de missatges a la via pública; ell cedirà el seu llibre com un espai d’acció als participants.

A l’escola sempre ens van dir que no estava bé pintar en els llibres. En aquest taller es donarà llibertat als alumnes per fer en els llibres el que sempre se’ls ha negat: pintar-hi, retallar-los, enganxar-hi, esquinçar-los… S’agafaran com a base uns llibres de fotos del meu projecte Graffiti i se’ls donarà llibertat als alumnes que participin per a modificar-los. Les regles?, que no hi ha regles. El que pretenem fer amb el taller és una petita exposició dels seus llibres modificats en la qual es mostraran els seus interessos, els seus gustos, els límits de la seva llibertat.

La proposta d’aquest taller és entendre el mateix llibre com el carrer i deixar als participants intervenir-hi, pintar-ne les pàgines, retallar-lo, enganxar-hi, doblegar-lo…, per crear una capa d’informació més que se superposarà amb les del llibre. Alguns d’aquests exemplars passaran a formar part de l’exposició a la Sala Cava.