Exposició fotogràfica | Projectes de la Residència fotogràfica de Can Basté 2023 amb Pablo A. i Latens Imago

Mostra de projectes de la Residència Fotogràfica de Can Basté 2023 amb Pablo A. i Latens Imago

Exposició fotogràfica fins al 23/12/2023
Inauguració el dijous 9 de novembre a les 20 h a la Sala Vestíbul i Sala Golfes

Aquest any hem iniciat el projecte de les Residències Fotogràfiques de Can Basté. Ha estat una prova pilot en la qual hem comptat amb la participació de Pablo A. i el col·lectiu Latens Imago, format per quatre noies, Paula Fujiwara, Núria Badosa, Maria Macias i MIMG. Totes dues parts han treballat, experimentat i aprofundit en la seva obra per finalment presentar com tot aquest procés ha pres forma i vida.

Pablo A. Presente “Ópalo”. Les imatges d’aquest projecte han estat preses a Tòquio i Osaka entre el 9 de març i el 10 d’abril del 2023. Pertanyen a un viatge, i no només un viatge en el sentit més estricte de la paraula. Aquest viatge també té com a punt de partida una ruptura amb el meu enfocament habitual a l’acte fotogràfic, i com a resultat, entre altres coses, la benvinguda (i l’acolliment càlid) del món de les ombres que, fins ara, estava silenciat.

Amb aquesta premissa, Pablo fotografia les seves fixacions més comunes, com ara la intimitat i la nit.

Latens Imago és un col·lectiu de quatre creadores amb trajectòries molt diferents, però amb un interès comú: la recerca de tècniques alternatives en fotografia.

Maria Macias.

Dissenyadora especialitzada en disseny d’interfícies digitals, Maria Macias va estudiar fotografia analògica a l’IEFC i fotografia digital a l’IDEP. També va participar en l’exposició col·lectiva “Vagabond”, que va ser itinerant per diferents ciutats d’Irlanda del Nord. Apassionada per les noves tecnologies, en el camp de la fotografia investiga la fusió entre el món digital i l’analògic mitjançant la transferència d’imatges digitals a paper fotogràfic analògic.

Núria Badosa

Especialitzada en gravat i tècniques d’estampació, així com en procediments pictòrics, Núria Badosa va estudiar fotografia a l’escola IDEP. Ha completat diversos cursos especialitzats en tècniques analògiques antigues i experimentals. El seu projecte es basa en les possibilitats expressives i abstractes del fotograma, creant paisatges imaginaris.

Paula Fujiwara

Graduada pel Nippon Photography Institute a Tòquio, Paula Fujiwara va iniciar la seva trajectòria artística a Tòquio i la va desenvolupar a Okinawa. Prèviament, va estudiar Història i Estudis Asiàtics a la UB i va realitzar un postgrau a Tòquio, investigant la manipulació de les imatges bèl·liques del Japó modern. Ha participat en residències artístiques i ha exposat en diversos països. El seu treball abraça la fotografia analògica i digital. Durant l’últim any, s’ha centrat en la centenària, però alhora atemporal, tècnica del fotograma per explorar els límits de la imatge.

MIMG
Family Blues, de MIMG, és un projecte que tracta sobre l’impacte de la malaltia en l’individu i el seu entorn familiar. Mitjançant l’ús de radiografies i retrats familiars, i amb l’ús de tècniques analògiques mixtes ha simbolitzat la vulnerabilitat i fragilitat de l’ésser humà.

Entusiasta incondicional del laboratori analògic en blanc i negre i de la química fotogràfica del segle XIX, MIMG considera l’experimentació com un joc que implica combinar diferents tècniques per descobrir nous llenguatges i recursos expressius. Així doncs, amb les tècniques mixtes, en trencar les barreres entre disciplines, s’obren infinites possibilitats creatives.

Data d'inici

09 nov. 2023
Caducat!

Horari

20:00

Per Dies de la setmana

Dijous

Ubicació

Can Basté -Sala Cava
Can Basté -Sala Cava

Organitzador

Centre cívic Can Basté
Centre cívic Can Basté
Telèfon
+34 934 20 66 51
Correu electrònic
info@canbaste.com
Web
http://www.canbaste.com
Codi QR
Go to Top