GRUPS de la casa

Els grups de la casa desenvolupen de manera habitual la seva activitat a Can Basté, com poden ser reunions, assajos, tallers, xerrades,… Són un eix important del Centre, que es nodreix de propostes ben diverses, obertes i gratuïtes per a tots els veïns i veïnes del barri.

Estan oberts a tothom que vulgui participar!

Si voleu fer una proposta com a grup, contacteu-nos a grups@canbaste.com

GRUPS d’ACTIVITAT ARTÍSTICA · CULTURAL

L’Associació sociocultural Matissos

Units ens superem!

Matissos té l’art i el suport mutu com a principals eines per a la recuperació de persones usuàries dels serveis de salut mental.

A Can Basté realitzem un taller de música els dilluns a les 16 h i un taller de literatura els divendres a les 16 h. A més, gravem un programa radiofònic “El Rondó literari” a la Ràdio RSK.

Pots unir-te a nosaltres:

RONDALLA Can Basté

“The Rolling Bastons” Som un grup de persones grans que els hi agrada la música popular, toquem clàssics de sempre; havaneres, coples, i alguna d’actual. Fem actuacions en casals i esplais de gent gran, residències i en festes de barri.

Ens reunim per assajar els dissabtes de 17 a 20 h

Ràdio RSK Som una ràdio lliure, ni institucional ni comercial, amb un funcionament intern de caire associatiu, assembleari i autogestionat, sense cap afany de lucre ni publicitat, ni partits polítics, no municipal i amb un contingut bàsicament cultural i social. A part d’emetre programes, organitzem concerts, xerrades, cicles de cinema, etc…Si vols fer un programa de ràdio, contacta’ns!

El Generador 9B neix el 2006 de la necessitat d’oferir al barri del Turó de la Peira un espai amb una programació estable i gratuïta d’espectacles de petit format i de donar als grups emergents un espai per donar a conèixer el seu treball.
Som un grup de Can Basté, format per persones voluntàries, autogestionat, sense ànim de lucre, assembleari i obert a totes les persones que vulguin participar.
El nostre objectiu és fer ús un d’un espai públic, ben equipat, per donar cabuda a totes aquelles propostes que ens arribin de grups/artistes joves, emergents o que no tinguin possibilitats d’entrar al circuit musical “oficial” de la ciutat de Barcelona; i a la vegada oferir un lloc de trobada al barri on la gent pugui gaudir i participar de les activitats programades.

Objectiu CB Som un grup de fotografia creat dins de l’equipament Can Basté i que acull a totes les persones que hi estiguin interessades.

Gaudim de la fotografia i volem compartir-la en totes les seves modalitats. Com a grup hem nascut l’any 2023, i actualment estem consolidant-nos per poder oferir moltes i diverses activitats.

La nostra programació actual es basa en: sortides fotogràfiques, visitar exposicions,  xerrades i conferències, col·laborar amb entitats del barri ,  projectes entre totes, concursos mensuals per instagram per tal d’engrescar a més fotògrafs, donar visibilitat a les nostres fotografies mitjançant exposicions en el propi centre de Can Basté.

Estem oberts a idees, col·laboracions i, sobretot, a tot aquell que vulgui formar part d’aquesta comunitat fotogràfica!

Si voleu saber què hem fet fins ara, podeu visitar l’apartat Activitats i seguir-nos al nostre Instagram @objectiucb

SON de Mèxic

Grup de dansa tradicional

Son de Mèxic és un grup de ball folklòric que difon la dansa mexicana, a través de tallers i actuacions en festivals a Catalunya i Europa. Si t’agrada el folklore mexicà, pots venir a conèixer-nos, assagem tots els dissabtes al matí a Can Basté.

Ens reunim per assajar els dissabtes de 10.30 a 13.30 h

Grup d’història Nou Barris – Can Basté

El Grup d’Història de Nou Barris (GHNB) neix el 1995 amb l’objectiu de difondre i divulgar de manera didàctica i rigorosa a tot el veïnatge del districte el passat del mateix tenint sempre present la memòria oral i viva. És un grup format per persones procedents de diferents disciplines: història, història de l’art, psicologia, informàtica, enginyeria, ensenyament, docència, turisme, arquitectura, arqueologia, belles arts, etc. així com de diverses procedències: Barcelona, Maresme, Baix Llobregat, Madrid, Àustria, etc. Allò, però, que tenim en comú és el nostre interès per la història del districte de Nou Barris.

A tal efecte des del GHNB portem a terme diverses activitats al llarg de tot l’any: itineraris guiats, publicació d’articles d’investigació, recerca en arxius, assessorament a estudiants, conferències, taules rodones, assistència a congressos en qualitat de ponents… Totes aquestes activitats sempre al voltant de la recuperació de la història del districte de Nou Barris.

Ens reunim els divendres de 19.30h a 21H. El GHNB és un grup obert i acull a totes les persones que tinguin ganes de treballar en el coneixement i investigació de la història del nostre districte.

Grup de CINEMA

Grup amants del setè Art

Som un grup d’amics que ens coneixem fa de més de 50 anys. Entre moltes coses ens uneix l’estimació pel cinema. Estimació que ens va inculcar en Sebastià Sorribas i Roig, Creu de Sant Jordi. Un dia en Sebastià va proposar al grup fer un curs d’història general del cinema des dels seus inicis. Les classes les van començar a impartir al seu domicili particular. A poc a poc el grup va començar a tenir uns bons coneixements del Setè art. Fa uns deu anys que som assidus de Can Basté.

El nostre desig és que aquestes reunions siguin obertes per a tothom!, per projectar una pel·lícula i fer un petit col·loqui. Qualsevol persona pot assistir i participar en les sessions.

Ens reunim el segon dissabte de mes de 17h a 19h a Can Basté

GRUPS de TROBADA · DONES

Xarxa d’Intercanvi de Coneixements

XIC-Xarxa d’Intercanvi de coneixements

Si vols aprendre i compartir tot allò que saps, suma’t a la XIC!

La XIC és un espai on veïns i veïnes podem compartir coneixements de manera voluntària, autónoma i gratuïta amb el suport de Can Basté i l’Associació de veïns i veïnes del Turó de la Peira. Què fem? Francès, conversa en català, manualitats, club de lectura i grup de cantaires. Si vols saber-ne més, vine a coneixe’ns un dimarts a les 19.30 h a Can Basté.

El nostre ESPAI

Som un grup de dones grans veïnes de Can Basté que ens reunim els dimecres de 10 a 12 h. És un espai setmanal de trobada i d’autocura, on fem exercicis corporals suaus i de relaxació, exercicis de memòria, compartim textos, conversem…,

Vine a conèixer-nos un dimecres a les 10 h.

Organitzem conferències, tallers i sobretot ajudem a persones afectades a entendre que és la fibromiàlgia i la fàtiga crònica. Adreçada a persones malaltes, familiars, i públic en general.

Treballant per tal que els malalts i les malaltes de Síndromes de Sensibilització Central tinguem tota l’atenció mèdica, el reconeixement social i el suport necessaris per poder assolir la millor qualitat de vida possible. Per particiar de les activitats que organitzem cal fer-se sòcia.

ACAF

GRUPS d’ECOLOGIA · MEDI AMBIENT

La Cebolla roja

Ecologia i autogestió

La Cebolla Roja som un grup de consum autogestionat i assembleari creat el juny de 2012. El grup està format per vint famílies que consumeixen hortalisses ecològiques i de proximitat. Ens organitzem setmanalment en torns per tal de repartir les comandes dels productes de temporada que ens proveeixen els agricultors locals del Maresme Aurora del Camp. També ens interessem per altres proveïdors (formatge, carn, sabó, pà, etc.) que apostin per una producció sostenible i contactem amb ells mitjançant comissions especialitzades. Així mateix, La Cebolla realitza tasques de sensibilització i promoció del consum responsable (tallers artesanals; presència en fires ecològiques del barri; sortides), participa cada any en el Festival de Sopes del Món de la Xarxa 9 Barris Acull, organitza anualment l’activitat familiar Planeta B(asté) i una Jornada contra el Malbaratament Alimentari

o bé o vine a visitar-nos un dimecres a partir de les 18:00 h

Les persones voluntàries del Grup Local de Barcelona estarem encantades de rebre’t en el nostre equip i informar-te dels nostres projectes.

WWFBarcelona Som el grup local WWF Barcelona i formem part de la Xarxa de Grups Locals de WWF Espanya i representem a l’organització a la província de Barcelona. Compartim la missió i la visió de l’organització en defensa de la Natura.

El nostre grup està format per persones voluntàries somiadores, que persegueixen defensar la Natura i protegir el Medi Ambient, lluitant per una justícia climàtica i per un futur en el qual els humans convisquin en harmonia amb la natura.

Actualment realitzem diferents activitats per a la protecció del nostre planeta, tals com: plantacions, manteniment al parc Collserola, neteges de rius i platges, i col·laboracions amb altres entitats amb qui compartim un interès mediambiental comú.

Participem en actes d’especial importància a nivell global com “L’Hora del Planeta”, el “Big Jump” i la “Plantació en Xarxa”.

Si t’agrada la Natura i el Medi Ambient, i vols formar part d’aquesta magnífica aventura (o comunitat), no dubtis a contactar-nos i ser part del canvi.

ACOMPANYAMENT

Després del Suïcidi · Associació de Supervivents DSAS

Es constitueix el 2012 amb la finalitat de generar un espai per a l’acompanyament i el suport en el dol dels supervivents a la mort per suïcidi. També neix amb l’esperança de contribuir a un canvi en la forma de parlar del suïcidi i de les seves terribles conseqüències:

La DSAS és una associació formada per supervivents i per a supervivents.

Som una entitat sense afany de lucre, declarada d’utilitat pública el 2021 i independent de cap ideologia, organització política o afiliació religiosa. En el recorregut del camí per elaborar el dol per suïcidi es reconfortant trobar un arbre en què arrecerar-nos, descansar i recobrar forces, per avançar cap a la calma d’una nova vida.

Volem generar un espai de confiança i diàleg que contribueixi a un canvi social en la forma de parlar del suïcidi, de la seva prevenció.

Oferim suport a persones que han patit la mort per suïcidi d’un ésser estimat, oferint acollides presencials per donar suport, orientació i espai d’escolta amb una persona que ha viscut una experiència similar i que ajuda a trencar la solitud del dol.

Acollides dimarts tarda, important: cal demanar cita prèvia

Contacte

Important: les persones amb idees de suïcidi i conductes suïcides requereixen una atenció especial i professional a través del seu Centre de Salut Mental o del Telèfon de Prevenció del Suïcidi: 900 92 55 55.

Som una associació de familiars i amics que hem viscut la mort d’una persona per suïcidi i ens dediquem a donar suport en el procés de dol.

Telèfon: +34 662 545 199

WhatsApp:+34 666 640 665

Email: info@despresdelsuicidi.org

https://www.despresdelsuicidi.org/

Nota: la nostra atenció telefònica la fan supervivents voluntaris. Si no és possible establir contacte en el moment en què es fa la trucada, ens posarem en contacte amb vostè al més aviat. Recordi que també ens pot escriure un correu electrònic a info@despresdelsuicidi.org.