Què?

Què fem? Al Centre Cívic Can Basté oferim serveis i activitats adreçades a totes les edats, amb una oferta trimestral de tallers, exposicions, cinema, música, teatre, xerrades i activitats festives i populars…

La fotografia és la nostra especialitat, amb una programació estable d’exposicions, tallers, activitats i serveis, amb projectes de gran recorregut com ara el Fòrum Fotogràfic Can Basté, que l’any 2022 arribarà, a la seva 17a edició i que dóna suport a projectes fotogràfics i expositius de creadores novells. Tot plegat de la mà de l’Espai Fotogràfic Can Basté.

Projectes com el Generador, dedicat a descobrir talents emergents per l’escena musical i el FamiliArts que apropa diferents disciplines i formats artístics amb un ampli ventall d’activitats als infants i famílies del barri.

Qui?

Qui som? Can Basté, és un equipament municipal de gestió comunitària situat al barri del Turó de la Peira, al districte de Nou Barris, que treballa amb i per els veïns i veïnes, des de la promoció de la cultura, la creació i l’associacionisme.

Som un espai sociocultural de proximitat on l’art i creació es donen la mà amb la xarxa comunitària. L’Espai Fotogràfic Can Basté és un referent en fotografia a nivell de ciutat, i del territori.

Obert a les iniciatives de persones i col·lectius i en constant evolució, acollint els Grups de la casa, treballem en xarxa amb els equipaments culturals i socials del barri, del districte i de la ciutat.

Som un punt de trobada, gestió i participació ciutadana, on els veïns i veïnes del barri poden accedir-hi lliurement per gaudir d’un ampli ventall de propostes i activitats culturals de qualitat.

Com?

Com gestionem? Gestionat des del 2004 per l’Associació Turó Acció SocioCultural TASC, entitat de segon ordre i sense ànim de lucre, la seva missió principal és la de promocionar el fet cultural com a mitjà de transformació social, a partir de la vinculació estreta amb el teixit social del territori. Can Basté és un referent cultural, on els veïns i veïnes són els agents actius del procés de decisió, de canvi, de creació i de transformació vers la comunitat.

d’On?

d’On venim? Situat al nucli històric més antic del districte de Nou Barris, la masia de Can Basté data del segle XVIII, dedicada fonamentalment al conreu de la vinya i la producció del vi, l’ús de l’edifici va anar canviant al llarg dels segles XIX i XX, fins a deteriorar-se i ser declarat en estat de ruïna. Les campanyes reivindicatives de l’Associació de veïns i veïnes del Turó de la Peira iniciades als anys setanta van aconseguir que, finalment, l’any 1980 l’Ajuntament de Barcelona va adquirir l’edifici declarant-ho Bé Cultural d’interès Local i tras la seva restauració, l’any va 1995 va ser inaugurat com a Centre Cívic.