Capgrossos del present i del futur

Durant el pregó de la Festa Major del Turó de la Peira es presentaran els capgrossos que diferents entitats del barri han ideat i creat acompanyats pel Marco Tondello. Aquesta activitat pretèn comprendre els orígens i usos d’aquestes figures tradicionals i reflexionar sobre quins altres elements celebratius haurien d’incloure’s en la cultura popular contemporània.

Capgrossos del present i del futur és una activitat complementària a l’exposició Fem festa – Més enllà de la tradició, comissariada per Marco Tondello dins el cicle Temporals 2024.

Les entitats participants són: Associació de veïns i veïnes del Turó de la Peira, Cooperativa La Canadenca, Centro Cultural Deportivo Turó de la Peira, AFA El Turó i Club Bàsquet Turó de la Peira.

Fem festa – Més enllà de la tradició

Festejar i celebrar ha estat una necessitat humana des de temps ancestrals. Una forma de generar espais comuns d’intercanvi que ens connecta amb infinits relats de múltiples cultures i geografies.

Aquesta exposició està concebuda com un lloc de celebració, en què quatre artistes travessen aquests conceptes des de diverses perspectives: com a símbol de llibertat i felicitat, com a producte de les transformacions tecnològiques, o com a petjada de la imposició colonialista.

Un projecte que des d’una perspectiva crítica ens pregunta sobre el sentit de la festa i les seves formes de socialització com a pretext per compartir i generar comunitat. Artistes participants: Natalia Carminati, Daniel González, Santiago Colorado Castaño i Eladio Aguilera.

Data d'inici

14 juny 2024
Caducat!

Horari

19:00 - 19:00

Per Dies de la setmana

Divendres
Per temàtica
Codi QR
Go to Top