CINEFÒRUM A LES ONES “Diferente a los demás” (1919) de Richard Oswald

Us convidem a la 3a edició del CINEFÒRUM A LES ONES, organitzat per  La Cinemoteka programa de Ràdio RSK, la ràdio lliure de Can Basté.

L’activitat consistirà en la projecció d’una pel·lícula i després obrirem micros. Tot plegat es retransmetrà en rigorós directe a les ones de Ràdio RSK!

La temàtica triada és el tractament dels col·lectius LGTBIAQ+ en la història. En aquest cas partim d’una pel·lícula considerada en ser la primera a retratar el tema de l’homosexualitat des d’un prisma positiu. Estem parlant de “Diferente a los demás” que es va estrenar fa 105 anys el 28 de juny de 1919 a Alemanya.

Com us podreu imaginar és un film en blanc i negre i mut, la part sonora será a càrrec del Dj 4souls fent referencia a com es sonoritzava musicalment en directe en aquella época.

Contarem amb la col·laboració especial de:

  • Acció Perifèrica amb Jose La Cacho, la primera Llibreria LGTBIA i transfeminista de Nou Barris
  • Raúl Ruiz Serna, expert en la pel·lícula i qui l’ha proposat
  • Xavier Juclà Montserrat, periodista i activista LGTBIQ+

Projecció de la pel·lícula: 50 min

Títul original:“Anders als die Andern” “Diferente a los demás”

Direcció: Richard Oswald

Sinopsi:
Kurt Sivers (Fritz Schulz), un virtuós del violí, és un acèrrim admirador de Körner i s’acosta a ell esperant convertir-se en el seu alumne. Körner accepta i comencen les classes, durant les quals s’enamoren. Tots dos homes sofreixen la desaprovació dels seus pares. Cap dels dos li ho ha dit als pares, però els Sivers s’oposen al fet que el seu fill ocupi tant de temps amb el violí i el seu inusual apassionament amb Körner. Els de Körner no entenen perquè no ha mostrat interès a trobar a una dona i fundar una família. Körner envia els seus pares a veure al seu mentor, el Dr. Magnus Hirschfeld.

www.radiorsk.info
Facebook: radiorskfm
X: radiorskfm

Data d'inici

29 juny 2024

Horari

18:00 - 18:00

Per Dies de la setmana

Dissabte

Ubicació

Can Basté - Sala d'actes
Can Basté - Sala d'actes
Per temàtica

Organitzador

La Cinemoteka - Ràdio RSK
La Cinemoteka - Ràdio RSK
Web
http://www.radiorsk.info/
Codi QR
Go to Top