EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA-17èFFCB // “L’ÀPAT” de Negra Mosca I L’A.H.N.B (fins al 4/02/23)

Sala Vestíbul

exposició fins al 04-02-2023 // Exposició dins el 17è FFCB

L’ÀPAT

“L’àpat” parla de l’acte de menjar com a ritual en què la taula esdevé l’escenari i el menjar el pretext per a compartir i celebrar.

Ens trobem al voltant d’una taula per diferents motius i amb gent diversa.

És un espai-temps per establir vincles al mateix temps que es

visibilitzen les contrarietats i les complicitats entre persones.

Apareixen les estovalles i les copes sobre la taula, les tasses de cafè i les molles de pa, la muntanya de pipes, les taques, el vi, els pinyols d’oliva i els escuradents, els cigarrets i els tovallons arrugats, la coca-cola…

En cada apartament, la taula canvia de forma. No és la mateixa quan la veiem al menjador, al bar o a la sala de festes, però el ritual es manté.

Aquesta proposta sorgeix fruit de la col·laboració de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, Can Basté i Negra Mosca, amb l’objectiu de donar visibilitat al fons fotogràfic de l’arxiu, conservat fins ara gràcies a la feina realitzada pels voluntaris i voluntàries que hi treballen.

“La comida” habla del acto de comida como ritual en que la mesa acontece el escenario y la comida el pretexto para compartir y celebrar.

Nos encontramos alrededor de una mesa por diferentes motivos y con gente diversa.

Es un espacio-tiempo para establecer vínculos en el mismo tiempo que se visibilizan las contrariedades y las complicidades entre personas.

Aparecen el mantel y las copas sobre la mesa, las tazas de café y los migas de pan, la montaña de pipas, las manchas, el vino, los huesos de oliva y los palillos, los cigarrillos y las servilletas arrugadas, la coca-cola…

En cada apartamento, la mesa cambia de forma. No es la misma cuando la vemos en el comedor, en el bar o en la sala de fiestas, pero el ritual se mantiene.

Esta propuesta surge fruto de la colaboración del Archivo Histórico de Roquetes-Nueve Barrios, Can Basté y Negra Mosca, con el objetivo de dar visibilidad al fondo fotográfico del archivo, conservado hasta ahora gracias al trabajo realizado por los voluntarios y voluntarias que trabajan.

Data d'inici

26 gen. 2023
Caducat!

Preu

GRATUÏT

Ubicació

Can Basté - Vestíbul
Can Basté - Vestíbul

Organitzador

Espai Fotogràfic Can Basté
Espai Fotogràfic Can Basté
Telèfon
93 420 66 51
Web
https://www.instagram.com/espai.fotografic.can.baste/
Codi QR
Go to Top