SANT JORDI 2022 A CAN BASTÉ // Plegades

Dissabte 23 d’abril, a les 19 h // SALA D’ACTES

PLEGADES. Creacions poètiques, il·lustrades i autoeditades // Diverses autores

Recital de poesia, micro obert i market

En aquest recital especial Sant Jordi, descobrirem l’univers creatiu de diferents joves creadores i creadors, com és el seu procés d’escriptura, perquè han escollit la poesia com a mitjà d’expressió, com transiten per altres arts i finalment com fan el salt a l’autoedició de la seva obra. Perquè plegant papers, dibuixos, costures… mostrarem el seu gust per la poesia.

Vine i anima’t a recitar una poesia pròpia o tria una d’algú altre que vulguis compartir al micro obert que posarà punt final a l’activitat.

I per acabar, mercadet d’autopublicacions, música i barra.

*Activitat gratuïta amb aforament limitat i reserva prèvia a partir del 19 d’abril a les 16 h.

PARTICIPANTS:

Eva Ortega

Evagacions vol dir “distraccions de l’esperit” i també el meu primer poemari autoeditat. De papers acordionats i cola a dojo, els versos van sonant entre dibuixos i més versos.

I narinant va venir un segon poemari, fet de versos de l’Albert Mestres i els gravats en diàleg: Flama, que ja se’m cremava als dits quan escarbava amb la gúbia el que serien els dibuixos que acompanyarien els poemes de l’amic. Una altra forma d’evagació.

Podria ser la poesia el cant de batre de tot plegat? Com diu en Brossa, “i mil secrets dormint en els oracles,/ i mil secrets, oh cor, en els obstacles.”

@eva_op

Laxmi Fernández

La meva proposta per “Plegades” és desplegar el llibre Momentum (2016), per tornar a donar veu i cos a les paraules impreses al llibre 6 anys després de la seva creació…

Momentum es un libro cuerpo. Como la piel, tiene capas de diferentes texturas y opacidades.

En el libro, coloco las palabras en el papel como si fuera mi cuerpo bailando en ese espacio en blanco:
noto su peso, su transparencia y su silencio.

Impreso en Barcelona en 2016. Tirada única de 135 ejemplares numerados

@lalaxmi

Tatiana Donoso

Presentaré el projecte editorial MICROCENTRO CARTONERA, que es vincula amb l’editorial virtual Argentina Ediciones Microcentro, de la poeta Cecilia Pavón. Aquí a Barcelona el que faig és editar en paper aquesta iniciativa, donat-li difusió i també, amb la venda de fanzines, recolzar la seva editorial.

https://faxsi.info/author/cecipavon99/

D’altra banda, ara estic amb una residència artística a l’Ateneu l’Harmonia sobre poesia, que es diu “Poesia Ordinària”, on llegim dones poetes llatinoamericanes que no han estat publicades aqui.

I clar, també escric poesia! He publicat una plaquette que es diu Madre Nebulosa.

https://tatianadonoso.wixsite.com/fotografia/madrenebulosa

Lara Martínez

Tinc la sospita que la poesia té relació amb bona part del que faig; he autopublicat tres poemaris Drama Gratuito, Bastante Alboroto (que a vegades també es diu Esto es como todo) i Una máquina que afirma el azar. Amb estudis de disseny gràfic (Llotja) i amb un grau en comunicació i cultura (Universitat de Barcelona); el meu treball artístic és variat i intens: faig collage, tallers, dibuixo, textos (relats i poesia), autoedició, vídeos i peces sonores. Col·laboro amb diferents persones i institucions de l’àmbit cultural, sobretot de l’escena de Barcelona i rodalies.

Des de 2018 faig tallers de creació de diferents tècniques i aquell mateix any vaig crear amb Mar Valiente, Bianca Pani i Desirée Martínez un taller d’escriptura sense professora anomenat TEH (taller de escritura horizontal). Vaig crear al 2019 una línia eròtica antifeixista, amb el suport de les Biblioteques de Gavà, la Diputació de Barcelona, Mediastruch (Sabadell) i Tantàgora. Estic a punt de publicar el llibre Diente muerto amb ediciones La Escocesa i amb el suport de la beca Escritura silvestre (Hangar i Escocesa). En 2022 he iniciat el projecte El club del fracaso, un projecte on es produeixen activitats artístiques amb pocs recursos i autoedició, amb el suport de la Beca ciutat de Barcelona 2020, la residència 08030 de l’Ateneu l’Harmonia i a la fàbrica de creació Fabra i Coats.

https://laro.hotglue.me/

@lalarolara

Matissos

La literatura és un dels pocs espais on l’ésser humà pot expressar-se amb llibertat: un mitjà on cada “habitant” de la consciència pot trobar el seu joc. Sense discriminació per motius polítics, ètnics, econòmics, socials, d’orientació sexual, i sense importar el tipus de racionalitat, cada idea, cada sentiment, cada personatge o escena, té dret a existir-hi i a mostrar-s’hi tal com és.

El taller literari de l’Associació Sociocultural Matissos té l’objectiu principal d’oferir un espai de llibertat expressiva per al col·lectiu de persones amb diagnòstic de salut mental, així com un punt de trobada per a intercanviar idees i inquietuds, i un context de companyia, respecte i solidaritat.

Per altra banda, aquest taller és també un laboratori creatiu a partir del qual es pot donar a conèixer el producte de l’ús de la llibertat expressiva, ja que moltes de les tasques portades a terme tenen com a propòsit compartir-se amb altres col·lectius de la societat.

www.matissos.org

Al vestíbul de Can Basté trobareu la Taula d’Intercanvi de llibres. Es tracta de compartir històries ja llegides perquè altres persones puguin endurse-les i endinsar-se entre les lletres, poemes, dibuixos, il·lustracions per a totes les edats i tots els gustos! Porta’n i emporta’t!!!

Data d'inici

23 abr. 2022
Caducat!

Horari

19:00

Preu

GRATUÏT

Més informació

RESERVA CADIRA

Per Dies de la setmana

Dissabte
Codi QR
Go to Top