Visita guiada ”CUENTOS POSIBLES” Jeff Wall

Les visites guiades són una activitat que forma part de la programació trimestral +deFoto en la qual visitem diferents centres, galeries i institucions fotogràfiques de la ciutat, per a veure les exposicions en grup acompanyats d’un guia. Un moment en el qual trobar-se i gaudir de la fotografia fora dels nostres tallers. En aquesta ocasió el La Virreina Centre de la Imatge ens convida a visitar la seva guiada ”CUENTOS POSIBLES” Jeff Wall comissariat per Jean-François Chevrier amb la asistencia de Élia Pijollet.

Des dels anys 80, el treball de l’artista canadenc Jeff Wall (1946) ha contribuït de manera molt important a definir o redefinir la fotografia com una part integrant de l’art contemporani. La seva pràctica del tableau o quadre fotogràfic hereta de la història de la pintura el seu tret més fonamental: la composició. Les 36 obres presentades s’extreuen d’un corpus de prop de 200 quadres fotogràfics realitzats des del 1978. Aquest conjunt, creat peça a peça, és dens i alhora extremadament divers, travessat de recursos i encreuaments temàtics, on predomina un fort sentit de l’enigma. Cada imatge se situa en un ventall molt ampli de registres i formes d’expressió, entre la pura descripció i l’inici d’un possible conte.

L’obra més antiga de l’exposició, un paisatge de 1980, representa un escenari semi-rural als afores de Vancouver; correspon a una orientació documental. L’obra més recent (2023) mostra, a través de l’al·legoria, l’altre mètode desenvolupat per Wall, que ell mateix descriu com a «cinematogràfic»: la imatge s’escenifica curosament, sovint fins al punt de produir un món al·lucinatori o meravellós. Altres quadres pertanyen a un registre intermedi, «gairebé documental».

Lloc de trobada: La Virreina, centre de la imatge.
La Rambla, 99, Ciutat Vella, 08002 Barcelona

Data d'inici

27 juny 2024

Horari

18:00

Més informació

Llegir més

Per Dies de la setmana

Dimecres

Organitzador

Espai Fotogràfic Can Basté
Espai Fotogràfic Can Basté
Telèfon
93 420 66 51
Web
https://www.instagram.com/espai.fotografic.can.baste/
Llegir més
Codi QR
Go to Top