Visita guiada | PERMANENT RED John Berger | a La Virreina, centre de la imatge

Dimecres 21 de juny a les 19 h
Lloc de trobada La Virreina ( La Rambla, 99)
La visita es gratuïta amb inscripció prèvia

Les visites guiades són una activitat que forma part de la programació trimestral +deFoto en la qual visitem diferents centres, galeries i institucions fotogràfiques de la ciutat, per a veure les exposicions en grup acompanyats d’un guia. Un moment en el qual trobar-se i gaudir de la fotografia fora dels nostres tallers. En aquesta ocasió [La Virreina] centre de la imatge ens convida a visitar la seva exposició PERMANENT RED John Berger

Aquesta exposició pren el seu nom del llibre homònim, publicat el 1960, on es reuneixen algunes de les crítiques d’art de Berger per a la revista marxista New Statesman, amb la qual va col·laborar durant més d’una dècada, des del 1951. Aquests escrits, amplament reconeguts en el seu moment, ofereixen lectures enèrgiques contra el gust burgès. El títol mateix és una provocació en aquest sentit. Berger presenta artistes desconeguts o molt minoritaris, obres anticanòniques i anàlisis que discrepen de la historiografia conservadora.

La mostra, una de les més completes realitzades fins avui, posa l’accent en el caràcter polític de la trajectòria de Berger i en les seves col·laboracions amb fotògrafs com Jean Mohr, cineastes com Mike Dibb i Alain Tanner, dramaturgs com Simon McBurney o poetes com Mahmud Darwish. A més, s’exhibeixen dibuixos i materials documentals museogràficament inèdits, cedits pels hereus de l’escriptor anglès, la British Library de Londres -on es troba dipositada una part significativa del seu arxiu personal-, Photo Elysée – Musée cantonal pour la photographie de Lausana i la BBC.

Després d’abordar Sobre la fotografia, de Susan Sontag, i La càmera lúcida, de Roland Barthes, Permanent Red completa una mena de tríptic expositiu realitzat per La Virreina Centre de la Imatge al voltant d’aquests tres autors seminals per comprendre la reflexió visual.

Horari del curs

New Day

Data d'inici

21 juny 2023
Caducat!

Horari

19:00

Preu

Gratuït

Més informació

INSCRIPCIÓ ONLINE

Organitzador

Espai Fotogràfic Can Basté
Espai Fotogràfic Can Basté
Telèfon
93 420 66 51
Web
https://www.instagram.com/espai.fotografic.can.baste/
Codi QR
Go to Top