Quèfem?

A Can Basté fem i promovem moltes activitats. El projecte treballa a partir de tres línies d’intervenció que evolucionen de manera paral·lela i que conflueixen sovint:

• La línia més general, que treballa aspectes socioculturals a partir de la programació de tallers, xerrades, cicles temàtics i espectacles, amb una oferta de qualitat i accessible, que s’adreça tant al conjunt de ciutadans com a determinats col·lectius.

• La línia associativa, que treballa a partir del suport, l’orientació i l’assessorament, dels grups que es troben a Can Basté i de les entitats i grups del barri i del territori en general, tot promovent la coordinació i la col·laboració amb el teixit associatiu existent.

• La línia fotogràfica, que treballa a partir del suport a la creació, donant eines i recursos a les artistes novells i apropant tècnica i art fotogràfic a la població del territori, amb una programació formativa específica en fotografia, una programació estable d’exposicions i activitats fotogràfiques.

A partir d’aquestes tres línies d’intervenció, es treballen de manera transversal qüestions com:

La perspectiva de gènere, evitant reproduir estereotips o rols de gènere, assegurant la presència femenina que pertoca en les programacions i en els continguts que es transmeten.

L’accessibilitat i inclusió, tant pel que fa a la diversitat funcional, com per oferir igualtat de condicions a l’hora d’accedir i participar, pensant en activitats dissenyades per a tothom sota els criteris d’accessibilitat universal.

I amb una posició clara a favor de la sostenibilitat i la reducció de l’impacte mediambiental, buscant mecanismes per ser energèticament més eficients, així, com la millora del reciclatge del materials que s’utilitzen a les activitats programades.

El programa d’activitas contempla:

· Més de 50 Tallers trimestrals de disciplines com ara l’art, la creativitat, la salut, l’esport, la música, els idiomas i el ball. Donant una especial rellevància a la fotografia, que s’articula com una escola artística on les alumnes poden fer des de nivells bàsics fins a nivells més especialitzats de la mateixa disciplina.

· El suport a grups, col·lectius i entitats, amb la cessió d’espais puntuals , la cessió d’espais estables a grups i entitats, la participació en activitas del barri com ara, festa major o carnestoltes, i el suport a grups del territorio en el desenvolupament de les seves activitats obertes i gratuïtes a tots el veïns i veïnes.

· La programació estable d’exposicions fotogràfiques a la sala Cava i a la Sala Golfes, i d’altres tipus de disciplines artístiques al vestíbul de l’equipament.

· La gestió de l’autoservei fotogràfic, amb la cessió del plató, el laboratori analògic de blanc i negre i l’estació digital per a estudiants i artistas amateurs.

· Les activitats +de Foto, activitats mensuals fotogràfiques com ara, sortides, xerrades, tallers especialitzats, presentacions de llibres i visites guiades·

La fotografia participativa treballada amb els joves dels instituts i les escoles del territori, treballada a partir de tallers i activitats lúdiques.

· El Fòrum Fotogràfic Can Basté, convocatòria fotogràfica de caràcter nacional que es va iniciar l’any 1996. El seu principal objectiu és descobrir, reconèixer i promoure novells creadors que utilitzen la fotografia com a mitjà expressiu.

· La participació activa en les festes d’hivern de Santa Eulàlia, Carnestoltes, Sant Jordi, la Festa Major del Turó de la Peira, i la Castanyada. Sempre en coordinació amb les entitats, els agents i veïns i veïnes del territori, treballant la cultura popular en xarxa.

· Concerts quinzenals amb el projecte El Generador, projecte que dóna suport als artistes musicals amateurs del territori.

· Activitats adreçades a les famílies del barri amb el projecte FamiliArts, amb una programació regular de tallers, càpsules, espectacles…

· Cicles temàtics amb xerrades, projeccions, espectacles de petit format entorn de temes com ara la perspectiva de gènere, la salut, la diversitat cultural, l’alimentació…

· I tot un seguit d’activitats d’estiu a la plaça de Can Basté; espectacles dins de la Festa Major del barri concerts com ara el del Generator Summer o el TuróRock, projeccions de cinema familiar i la foto a la fresca.

· També coordinació amb la Xarxa 9 Barris Acull, es realitzen classes de castellà i català a partir d’un equip de voluntàries, adreçades als nous veïns i veïnes del barri. També acollim el servei d’assessorament jurídic en temes d’estrangeria.