EXPOSICIÓ / Hecha en Venezuela – Erika Ache / fins al 20-03

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA 
Del 11 de febrer al 20 de març de 2021 // SALA GOLFES

“Hecha en Venezuela” Erika Achec

A Veneçuela, específicament a Caracas la ciutat on vaig néixer es considera que, per a ser bella, has de tenir tot el que no tens, és una ciutat on el natural molt poques vegades serà assumit amb naturalitat. La pressió social i familiar és aclaparadora, moltes dones en el seu afany de trobar ser les més belles decideixen optar per ser candidates a operacions estètiques, sense importar les conseqüències. Aquest fenomen a Veneçuela cobra peculiar importància ja que el país se situa entre els 20 de major índex de cirurgies estètiques. Ho superen els EUA, Colòmbia, Mèxic i el Brasil, però Veneçuela és el de majors operacions per càpita.

En els últims anys s’han erogat aproximadament 200 milions de dòlars en cirurgies estètiques sol·licitades i anualment, només en operacions de pit, es realitzen més de 84 mil intervencions anuals. Criticar, anul·lar i ignorar a algú pel seu cos és una pràctica absolutament naturalitzada a Veneçuela, independentment de l’estrat social al qual es pertanyi, la “bona” aparença és fonamental, ser una bomba de sexualitat confeccionada de pura artificialitat sembla ser una llei de vida.

Aquest treball és només una breu versió del que moltes dones vivim i sentim diàriament, del que gairebé no es parla i que necessita de la nostra solidaritat i germanor; perquè ens continuen ensenyant a competir entre nosaltres, en comptes d’acceptar-nos, i acceptar als altres senzillament tal com són. Erika Achec

.

Per l’accés a l’equipament, caldrà respectar totes les mesures de seguretat sanitàries.

Data d'inici

13 març 2021

Preu

Gratuït
Can Baste - Sala Golfes

Ubicació

Can Baste - Sala Golfes
QR Code
Go to Top