18èFFCB2024-11-11T10:00:51+01:00

Una edició més, el Centre Cívic Can Basté, com a equipament municipal de l’Ajuntament de Barcelona especialitzat en fotografia, organitza el Fòrum Fotogràfic Can Basté: la convocatòria fotogràfica biennal de Nou Barris.

L’objectiu del certamen, que enguany arriba a la divuitena edició, és descobrir, reconèixer i promoure novells creadors/es que utilitzen la fotografia com a mitjà expressiu, als quals se’ls dona la possibilitat de presentar els seus projectes fotogràfics davant un jurat professional i de ser becats per a la producció i exposició d’aquest projecte a la nostra carismàtica sala, la Sala Cava, o realitzar una publicació fotogràfica.

Durant cinc dies, del 26 fins al 30 de novembre de 2024, el centre cívic situat al Passeig Fabra i Puig, 274, es convertirà en una visita obligada per a fotògrafs de la ciutat. Les activitats previstes inclouen taules rodones, presentacions, projeccions i diverses activitats relacionades amb la fotografia, amb les quals el Fòrum espera superar els centenars de visitants de les darreres edicions.

Una edició més, el Centre Cívic Can Basté, com a equipament municipal de l’Ajuntament de Barcelona especialitzat en fotografia, organitza el Fòrum Fotogràfic Can Basté: la convocatòria fotogràfica bianual de Nou Barris.

L’objectiu del certamen, que enguany arriba a la divuitena edició, és descobrir, reconèixer i promoure novells creadors/es que utilitzen la fotografia com a mitjà expressiu, als quals se’ls dona la possibilitat de presentar els seus projectes fotogràfics davant un jurat professional i de ser becats per a la producció i exposició d’aquest projecte a la nostra carismàtica sala, la Sala Cava, o realitzar una publicació fotogràfica.

Durant cinc dies, del 26 fins al 30 de novembre de 2024, el centre cívic situat al Passeig Fabra i Puig, 274, es convertirà en una visita obligada per a fotògrafs de la ciutat. Les activitats previstes inclouen visitas guiades, taules rodones, presentacions, projeccions i diverses activitats relacionades amb la fotografia, amb les quals el Fòrum espera superar els centenars de visitants de les darreres edicions.

BEQUES EXPOSICIÓ

Finalistes2024-10-30T12:39:10+01:00

Volviendo al cuerpo

Eli Apezteguia

Gut Feeling

Catarina Viana

Les hores més fosques

Samuel Nacar

Conozco e imagino

Laura Rubio

HABITAT

Elo Vázquez

Nada dará más fe

Carlos Medina

Pastime

Carles Hidalgo

A les mans, em ressonen les paraules

Neus Brinquis

El cuerpo y lo tangible

Ester Montenegro

Resiliència queer

Laia Ros

Jurat2024-11-06T20:44:35+01:00

Roser Cambray

Roser Cambray, llicenciada en Història de l’Art i màster en Gestió del Patrimoni, treballa al Departament de Fotografia del Museu Nacional d’Art de Catalunya i és coordinadora tècnica del Pla Nacional de Fotografia. Ha comissariat diverses exposicions, incloent “Mey Rahola. La nova fotògrafa.”

Erika Goyarrola

Érika Goyarrola, doctora en Història de l’Art, és docent i comissària. Col·labora amb la Fundació la Caixa i ensenya a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha comissariat exposicions com “Trazas de luz” i “Poéticas de la emoción”.

Pau Coll

Pau Coll ha produït reportatges i documentals en diversos països, centrant-se en presons, refugiats i emergències humanitàries. Ha publicat els llibres “Testimonis de l’oblit” i “Kuidado ke muerden“. Actualment, és professor de fotoperiodisme al CFD i IEFC a Barcelona.

Lliurament de beques2024-11-07T10:59:58+01:00

S’atorgaran 3 beques de 2.000 € cadascuna per a la producció de projectes expositius fotogràfics. El jurat seleccionarà els 10 projectes finalistes i els seus autors/es hauran de presentar les seves propostes davant d’aquest jurat el 29 de novembre de 2024. Els tres projectes guanyadors seran exposats de manera individual a la Sala Cava al llarg del 2025-2026.

BECA PUBLICACIÓ

Finalistes2024-11-07T09:50:07+01:00

Nueva Botánica

Justo Gil

Nacionalitat espanyola

Maria Solà

Poner en mi ataúd o quemar

Julie Delabarre

275 pesetas

Esther Pérez 

The Park

Pau Oliveda

Diario de un parásito

Andrea Roma

La Cacería de Zorro

Joaquín Pérez

Aquí solo puede vivir el diablo

Sara Brum

Destrucción

Sergio Díez

Tinto®

Ana Tejedor

Jurat2024-11-06T20:13:55+01:00

Israel Ariño

Israel Ariño és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, des del 2001 combina producció artística, docència i edició a Ediciones Anómalas. Va cofundar la reisdència artística LaBabuch a França el 2019, centrada en la fotografia. La seva obra s’exposa a Espanya i França, representat en galeries com Galerie VU (París) i Tosei Gallery (Tòquio).

Handshake. Jaime Sebastián i Ruben Montesinos

Jaime Sebastián i Rubén Montesinos, dissenyadors gràfics de València, van cofundar Handshake el 2018 i Recreo Art Books el 2020. Han participat en fires internacionals de llibres d’art i desenvolupen projectes de recerca i comissariat.

Lucía Boned

Lucia Boned, és historiadora de l’Art i docent de fotografia i creació audiovisual. És cofundadora de la llibreria Terranova, a Barcelona.

Lliurament de beques2024-11-07T10:59:35+01:00

S’atorgarà  1 beca de publicació fotogràfica de 3.000 €, editada i distribuïda per l’editorial Handshake. El jurat seleccionarà els 10 projectes finalistes i els seus autors/es hauran de presentar les seves propostes davant d’aquest jurat d’experts el 30 de novembre de 2024.

PROGRAMACIÓ

El que es veu / és veu2024-10-28T18:14:17+01:00

Les idees es fixen a l’imaginari social d’una forma molt més efectiva quan en comptes de fer servir paraules, empren imatges. En aquest sentit, la fotografia des de la seva invenció ha estat una eina clau per visibilitzar, reivindicar i deixar testimoniatge. La capacitat de fer visible un fet provoca que augmentin considerablement les possibilitats que té de formar part del debat i l’escena pública. Per això creiem que “El que es veu, és veu”, perquè les imatges viatgen d’infinites maneres i mitjans, amb veus molt diverses, fent soroll i en majúscules, amb paraules clares i concises. 

Aquesta edició del Fòrum compta amb tres exposicions en les quals la imatge i la reivindicació es manifesten de manera diferent però constant. A “Agony in the garden”, de Lúa Ribeira, es posa el focus en els moviments juvenils contemporanis i la seva relació amb el context actual de precarietat laboral, violència institucional i crisi migratòria. “La pintada”, comissariada per David Garcerán, mira cap enrere i repassa la història de reivindicacions populars a Nou Barris a través d’actes reivindicatius tan genuïns com les pintades al carrer. Finalment, “El Saló” conforma una exposició que és una reivindicació en si mateixa, que visibilitza la riquesa de fotògrafes i fotògrafs que hi ha a la ciutat enfront de la falta d’espais expositius amb què es troben.

Però també el conjunt d’activitats i xerrades busquen donar veu als creadors d’imatges. El Fòrum-sembra i el Fòrum-connecta pretenen facilitar espais de trobada en els quals nous creadors i professionals del món fotogràfic dialoguen. Des de Can Basté volem que aquest Fòrum sigui un espai que doni veu a les reivindicacions del nostre barri i a la fotografia de la ciutat.

Go to Top