/Cloenda À LA VILLE DE … d’Eugeni Gay Marín

Cloenda À LA VILLE DE … d’Eugeni Gay Marín

Divendres 31 de gener, 19h
CLOENDA EXPOSICIÓ

L’exposició “À la ville de…” d’Eugeni Gay Marín arriba a la seva fi amb una visita guiada i una xerrada.

És per aquest motiu que us convidem a l’acte de clausura en el qual tornarem a parlar de ciutat, de canvi, de turisme, d’habitatge, de lloguers i de possibles camins… Per a això comptarem amb la presència de la periodista Lali Sandiumenge, de l’antropòloga i membre del Sindicat d’inquilins Irene Sabaté i el mateix autor, Eugeni Gay Marín.

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA
Del 12 de desembre de 2019 al 31 de gener de 2020 // SALA CAVA

À la ville de… Barcelona va ser la frase pronunciada per Juan Antonio Samaranch a les 13.32 h del 17 d’octubre de 1986. Barcelona es convertia en la seu olímpica de 1992. Recordo estar en el col·legi i com aquesta notícia ens va fer saltar a tots d’alegria, malgrat tenir tan sols 8 anys. Per a la història quedarà la imatge de l’alcalde Pasqual Maragall alçant els braços fent el símbol de victòria.

Una il·lusió col·lectiva es va apoderar de la ciutat, canviarien moltes coses, Barcelona es retrobava amb el mar, es van construir les rondes, la Vila Olímpica i un llarg etcètera d’infraestructures que millorarien les nostres vides. I, sobretot, la ciutat s’obria al món.
En una campanya de màrqueting perfectament estudiada, salts de trampolí inclosos, Barcelona va passar a encapçalar les llistes de preferències de llocs a visitar i voler instal·lar-se. Eslògans com «Barcelona posa’t guapa» i «Barcelona, la millor botiga del món» ens van convertir, a poc a poc, en un bonic aparador on cada vegada és més difícil viure.

Barcelona ha perdut població des de 1992, mentre que a Catalunya ha augmentat un 23%. El preu de l’habitatge ha crescut 5 vegades més que la inflació. 15 milions de turistes ens visiten cada any. La paraula gentrificació ha entrat en el nostre vocabulari habitual i cada dia hi ha més gent obligada a deixar el seu barri i la ciutat.

Eugeni Gay Marín

Data d'inici

31 Gen 2020

Preu

Gratuït

Dies de la setmana

Dilluns,
Dimarts,
Dimecres,
Dijous,
Divendres,
Dissabte
Can Basté -Sala Cava

Ubicació

Can Basté -Sala Cava
QR Code

Vols rebre més informació?