EXPOSICIÓ // “Dones i oficis de mercat” – Vestíbul

Sala Vestíbul

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA fins al 28/02/2023

INAUGURACIÓ: Dimecres 8 de febrer a les 16,30 h

‘Dones i oficis de mercat’ és una exposició fotogràfica impulsada per l’Associació de venedors del Mercat de la Mercè arrel del 60 aniversari celebrat al 2021. Un recull de fotografies amb visió femenina, de dones emprenedores al capdavant dels seus negocis, darrere el taulell i sempre amb un somriure a la cara.

El Mercat de la Mercè és un dels més actius i en millor forma de Nou Barris. El mercat disposa de 53 parades i dos comerços: una botiga de roba i la floristeria que dona color al passeig de Fabra i Puig des del dia de la inauguració.

El mercat es va construir als terrenys de la masia de Can Basté -de fet, a pocs metres del casalot, en un moment en què la zona estava experimentat un gran creixement de població, amb la construcció dels blocs del Turó de la Peira, però també a la part de Torre Llobeta i de Porta. Es va inaugurar de manera oficial el 19 de març de 1961 i va entrar en funcionament fins al 8 d’abril del mateix any. Én aquell moment era el segon mercat construït al districte actual (aleshores el territori formava part de Sant Andreu del Palomar). Inicialment havia de dir-se Mercat de Santa Eulàlia de Vilapicina, ja que llavors l’actual passeig de Fabra i Puig es deia passeig de Santa Eulàlia.

L’any 2011 va rebre el premi al “Millor mercat del món” que atorga l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, després d’esdevenir el primer mercat municipal a associar-se a un eix comercial.

I recentment ha estrenat una nova estètica, amb unes façanes remodelades que donen més llum a l’interior i incorporen uns llistons de fusta que volen recordar les persianes dels comerços antics, al mateix temps que es genera també un petit porxo al llarg de l’equipament.

Activitat paral·lela: Taller de cuina de mercat. Aprenem a fer fricandó.

Dimecres 22 de febrer a les 19 h

Data d'inici

20 febr. 2023
Caducat!

Horari

16:30

Preu

GRATUÏTA

Per Dies de la setmana

Dimecres

Ubicació

Can Basté - Vestíbul
Can Basté - Vestíbul

Organitzador

Centre cívic Can Basté
Centre cívic Can Basté
Telèfon
+34 934 20 66 51
Correu electrònic
info@canbaste.com
Web
http://www.canbaste.com
Codi QR
Go to Top