Pàgina inicial/MÉS ENLLÀ DE LA FOTOGRAFIA

MÉS ENLLÀ DE LA FOTOGRAFIA

DURADA

5 sessions / 7.5 h

DESCRIPCIÓ DEL TALLER

A qui va dirigit?
A totes aquelles persones que tinguin curiositat per descobrir pràctiques artístiques que fusionen fotografia i altres mitjans.

Quin és l’objectiu?
En aquest taller teòric es busca ampliar el camp de coneixement ajusto a la fotografia, les seves possibilitats plàstiques i creatives.

1. És la fotografia art?
Durant la primera sessió farem un breu recorregut per la història de la fotografia per a detectar quals han estat les seves relacions amb el món de l’art.
2. Fotografia i pintura
Segurament la pintura és la disciplina més pròxima a la fotografia a causa de la seva bidimensionalitat i quietud. En aquesta sessió veurem com ha estat font d’inspiració per a molts/as fotògrafs/as però també com els i les pintores se serveixen d’ella o la incorporen a les seves peces. Per a això viatjarem de la mà d’autors que van des dels pictorialistes del segle XIX fins a contemporanis com Jef Wall o Gerard Richter.
3. Fotografia i text
Es diu que una imatge val més que mil paraules però no sempre és cert. En aquesta sessió descobrirem textos i imatges que es complementen, es fusionen, es destorben, s’entremesclen o es confonen. Per a això analitzarem a fotògrafs/as i escriptors/as però també la premsa del nostre dia a dia.
4. Fotografia, espai i temps
Si bé sembla que la fotografia sigui per naturalesa plana i estàtica existeixen iniciatives que han buscat trencar aquests límits. D’una banda hi ha els qui han proposat dotar-la d’un caràcter objectual i volumètric ja sigui a través de petites escultures o jugant amb l’arquitectura. D’altra banda disciplines temporals com el cinema o la performance han reflexionaat i utilizat la fotografia en innombrables ocasions.
5. Fotografia, disseny i publicitat. Durant la última sessió ens endinsarem en el món del disseny editorial i d’exposicions per a veure com certes decisions gràfiques ajuden a una determinada lectura de les imatges. També observarem alguns exemples de cartells on el treball amb la imatge en fonamental.

QUÈ CAL PORTAR
PROFESSOR/A

Marta Pareja

Horari del curs

De 19:00 - a 20:30
Dijous 20 de febrer de 2020
De 19:00 - a 20:30
Dijous 27 de febrer de 2020
De 19:00 - a 20:30
Dijous 5 de març de 2020
De 19:00 - a 20:30
Dijous 12 de març de 2020
De 19:00 - a 20:30
Dijous 19 de març de 2020

Data d'inici

20 Feb 2020

Horari

19:00 - 20:30

Preu

37.5 €

Més informació

INSCRIPCIÓ ONLINE

Dies de la setmana

Dijous
Can Basté

Ubicació

Can Basté

Organitzador

Centre cívic Can Basté
Telèfon
+34 934 20 66 51
Email
info@canbaste.com
Web
www.canbaste.com
INSCRIPCIÓ ONLINE
QR Code