Plegades. Creacions poètiques, il·lustrades i autoeditades

Plegades és un espai dedicat a la paraula, un refugi pels versos i dels plecs autopublicats en forma de fanzines. De la mà de diferents creadors/es ens endinsarem en els procesos creatius en que la literatura brolla; en forma de vers, de fanzine, de projecció…

  • Micro obert
  • Market de fanzines i autopublicacions
  • Activitats dirigides pel col·lectiu La Locomotora:- Taller de postals/collage literàries “Antigua pero moderna”- Instal·lació “El teu clàssic preferit”
  • Dj set

Participen:

Myriam Soteras

Editora i poeta badalonina, és autora del llibre de poemes Papel de lija i de la col·lecció de plaquettes poètiques Rue Vaneau.

Escriure poemes és una recerca. Un risc. Un rascar el sentit amb les ungles i amb la llengua per deixar al descobert els aqüífers que brollen sota les paraules. Descobrir-ne una olor nova, respirar-la i bufar-la. Escriure és un oblit de la utilitat. Una ampliació. Un zoom endins, enlloc. Un escoltar el silenci i fer-ne crit.
@myriam_soteras

Aleix Ortuño

M’agrada la poesia perquè tinc la dèria de dir, i d’escoltar allò que em diuen, i de divertir-me: de doldre’m, i de gaudir, mentre maldo —si de debò m’és possible— per fer diana amb els mots. I, doncs, parlar de la mort, de la vida; parlar de res i de mi.

A Plegades hi vinc amb la gratitud de disposar d’una altra ocasió de buscar les paraules adequades. I hi vinc, també, a presentar el meu fanzinePerdre a temps. No res: quatre coses que volia compartir amb vosaltres, per si us venia de gust de sobte. Quatre coses que volia dir; o, més que dir…, deixar dites.

Rafa Castañer, Chus Portela i Olafur Anthead

Soc un artista que utilitza la paraula, el dibuix, el cinema, el còmic, la pintura, la música i la performance, al servei de comunicar un recorregut i contar una història. Totes aquestes disciplines juntes construeixen un pont cap a l’espectador. I esdevenen una aposta escènica i alhora expositiva. Gaudeixo compartint-les i convidant a la participació.

En aquesta ocasió proposo una lectura vista i sentida d’un poema, fet de cinema, dibuixos, paraules ombres i sons.

@rafa_castaner.obra

Matissos

La literatura és un dels pocs espais on l’ésser humà pot expressar-se amb llibertat: un mitjà on cada “habitant” de la consciència pot trobar el seu joc. Sense discriminació per motius polítics, ètnics, econòmics, socials, d’orientació sexual, i sense importar el tipus de racionalitat, cada idea, cada sentiment, cada personatge o escena, té dret a existir-hi i a mostrar-s’hi tal com és.

El taller literari de l’Associació Sociocultural Matissos té l’objectiu principal d’oferir un espai de llibertat expressiva per al col·lectiu de persones amb diagnòstic de salut mental, així com un punt de trobada per a intercanviar idees i inquietuds, i un context de companyia, respecte i solidaritat.

@matissos8

La Locomotora

La Locomotora és un grup de lectura ampliada entre amigues per portar els clàssics per noves rutes i apropar-los a les nostres vides frenètiques, precàries i addictes a internet.

@la_locomotora

Paradetes de fanzines

Myriam Soteras @myriam_soteras

Irene Vidal  @quiero_y_no

Aleix Ortuño

Vanessa  @vanessa.vdevulnerabilidad  (Remembranzas)

I alumnes del Taller de Fanzine:

Liliana López @KittyLily1984

Agni Ayushatya

Diana Áine Toboso Flores

Dj set

Amb Isa Enes @isa.enes i alumnes del taller de Djing

Data d'inici

20 abr. 2024
Caducat!

Horari

18:00 - 21:00

Per Dies de la setmana

Dissabte

Ubicació

Can Basté - Sala d'actes
Can Basté - Sala d'actes
Per temàtica
Codi QR
Go to Top