SOM NOSTRES de la Fundació SURT

Amb la Xarxa de Mentores i la col·laboració de l’associació LÁPIZ
EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA
Fins al 8 de setembre de 2018 // VESTÍBUL – SALA GOLFES

Som nostres és el resultat d’un projecte fotogràfic realitzat per Lápiz amb la Xarxa de Mentores de la Fundació SURT.

L’objectiu és visibilitzar i sensibilitzar a la població sobre les violències i les discriminacions que pateixen les dones a la nostra societat.

Amb aquest projecte la Fundació SURT vol posar l’èmfasi en com volem les dones que se’ns tracti i se’ns miri, des de la igualtat i el respecte, d’aquí el seu títol Som Nostres. El taller ha estat autogestionat per les dones participants, qui han dissenyat els missatges inscrits a les imatges. Elles també han elaborat els diferents escenaris de cada fotografia, escenificant en clau d’ironia, aquelles situacions tant quotidianes com públiques on s’exerceix discriminació i/o violència vers les dones.

Per a realitzar les fotografies s’han utilitzat tècniques basades en el “détournement” i formes d’art-activisme que contemplen paràmetres com el posicionament crític, la voluntat d’interacció amb l’àmbit social i el compromís amb la realitat.

La Xarxa de Mentores de la Fundació SURT està constituïda per dones supervivents de violència masclista que han realitzat un procés d’empoderament i que, de forma voluntària, han emprès un camí d’ajuda a altres dones, així com accions de sensibilització, visibilització, prevenció i denúncia. El projecte compta amb el suport de l’Institut català de les Dones i de l’Ajuntament de Barcelona.

Projecte de fotografia participativa, que s’ha portat a terme en sessions fotogràfiques com a eina per a fomentar l’empoderament de les dones participants.

Imatges de la inauguració del passat dijous 14 de juny de 2018

Data d'inici

03 set. 2018

Horari

20:00

Més informació

Més informació
Vestíbul-Sala Golfes

Ubicació

Vestíbul-Sala Golfes

Organitzador

Centre cívic Can Basté
Telèfon
+34 934 20 66 51
Email
info@canbaste.com
Web
www.canbaste.com
QR Code

Deixeu un comentari